АСТИ ДЕНС организира концерт с мисия и открити уроци

На 30 септември, събота, от 17 часа.

София, Северен парк – нова част.

АСТИ ДЕНС и Народно читалище „Искра – 1954“

Елате на  първия ни съвместен концерт!

Нашата мисия е да популяризираме българския фолклор и читалищната 

ОТКРИТ УРОК:

По време на концерта ръководителите на танцовите състави ще покажат хора от различни области на българските земи в своеобразен открит урок. Всички присъстващи ще имат възможността да се включат.

В днешния динамичен свят е от ключово значение да поддържаме съзнанието си народолюбиво. Ние, танцовата формация АСТИ ДЕНС, с нашият главен художествен ръководител Николай Бояджиев и ръководителят на група „Надежда“ –  Валерия Филкова  се стремим да съхраним средището, което събира поколения българи в едно – читалището. Читалищата ни пазят българските културни традиции и учат на тях следващите поколения.

Общата ни кауза прерастна в този съвместен концерт. Наши съмишленици са всички участници в концерта, обединени от магията да бъдем част от една общност и от усещането за цялост, които читалището може да предложи. В концерта ще се включат:

  • Клуб за народни танци и хора „На мегдана“ с гл. худ. ръководител Даниел Костов – гостуват филиал „Надежда“, създаден през 2011 година с ръководители Лидия Богословова и Цветелина Георгиева

  • Школа за балкански и български майсторски хора на леса – Бояна с гл. худ. ръководител Мирослав Димитров, създадена през 2010 година.

  • „Шопски ритми“ Иваняне с гл. худ. ръководител Антоанета Асенова-Данова

  • „Весело хоро“ Доброславци с р гл. худ. ръководител Иван Йотов

  • Клуб за народни хора „Панчарево“ с гл. худ. ръководител Бетина Христова, създаден през 2015 година.

  • СК Банкя с ръководител Елица Костадинова, Виктория Христова и Васил Боянов – таекуон-до (защото днес и това е част от българските читалища)

  • разбира се, ние – Асти Денс с гл. худ. ръководител Николай Бояджиев

Наши съмишленици са и солистката на НФА „Филип Кутев“ Сорина Богомилова, изявения народен певец от шоплука Димитър Лукарски и младия талант, лауреат на конкурса Пирин Фолк Сандански 2017 година – Антонио Симеонов. Техните гласове ще озвучат Северния парк благодарение на техниката и майсторството на DJ Virtual Ивайло Радев.

  • АСТИ ДЕНС благодари на Столична община, Район Надежда, читалищното настоятелство на НЧ „Искра – 1954“ и спонсорите Ауто Лукс Сервиз, Балдимар ЕООД и НИ-КАЙ Надежда.

Comments are closed