КАКВО Е ДА СИ: Йога инструктор, графичен дизайнер на свободна практика и писател

автор: Венета Евтимова

Сутрин: 

  • Ставам рано, около 05:30 – 06:00 часа. Така съм свикнала, а и три пъти в седмицата имам йога класове от 07:30 часа, за които трябва да се подготвя.
  • Пия кафе и едновременно с това се обличам или за класа си по йога или за да заведа сина си на училище. Когато нямам сутрешен час, го водя аз.

  • Работя вкъщи, ето защо се прибирам веднага след като свърши часа ми по йога или след като заведа сина си на училище.
  • Пускам компютъра и е време за второто кафе.
  • Проверявам дали ме очаква мейл със задачи за работа. Ако е така, започвам да работя.
  • Ако нямам задачи, имам избор – мога да чета, обикновено литература свързана с йога. Винаги има какво ново да се научи. Или пиша книгата, върху която се трудя в момента.

Но това не се случва толкова често, колкото ми се иска 🙂

  • Понякога, когато съм по-свободна, мога да изляза навън с приятелки. Не всеки ден, но вечер също имам йога класове, затова отделям и по час, час и половина за лична йога практика. Така се развивам в йога и разнообразявам класовете си.

След 17:30 часа е специалното, общо време на двамата със сина ми: спортуваме, четем книги, готвим, гледаме филми.

Вечер:

Взимам душ и лягам рано, най-често към 21:30-22:00 часа, рядко по-късно.

Аз съм Венета  – жена, майка, писател, йога инструктор, графичен дизайнер. Когато бях малка казвах, че искам да стана булка. Не е кой знае колко оригинална мечта за момиче, ха ха, но беше заради красивата бяла рокля и вниманието, което получават булките. Мисля, че е по-важно обаче какво обичах да правя като дете. Най-щастливите ми мигове бяха, когато измислях разни неща. Обичах да играя сама и да си измислям приключения. Не че не ми беше интересно да играя с връстници, но играта с тях никога не можеше да се сравни с приключенията, които изживявах, фантазирайки. С помощта на тебеширите рисувах лабиринти и чудовища, планети, странни светове и купища герои. Никакви игри на дама, на ластик или кър не можеха да се мерят с моите вълшебни светове.

Доволна съм, че успях да съхраня любовта си към фантазията, че не се отказах от нея и че нещата, с които се занимавам в момента са захранвани най-вече от въображението и творчеството. За писането и дизайна е ясно, това са творчески професии, но едва ли повечето хора си дават сметка, какво предизвикателство към въображението и интуицията е воденето на йога клас.

Методът, по който ще проведеш класа си. Посланието, което отправяш, без да използваш думи и без да го казваш в прав текст.

Взаимодействието със световете на хората, които присъстват и опита ти да се докоснеш внимателно и с грижа, без да се натрапваш, до тези различни и многолики светове.

Личен сайт: veneta.online

facebook : Veneta.online

  • „Трите книги“: 

http://darklydim.wixsite.com/

https://www.facebook.com/triteknigi/

ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНОЩАСТИЕ ОТ… Венета Евтимова

ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНОЩАСТИЕ ОТ… от Вени, която от време на време е била напълно щастлива

Снимки: личен архив Венета Евтимова

© Копирането на статията е възможно само със съгласието на автора Венета Евтимова и на Пълнощастие.

Comments are closed.