КАКВО Е ДА СИ: Писател и специалист по дигитален маркетинг

Накратко животът ми е разделен между голямата ми страст, писането, и модерната напоследък сфера дигитален маркетинг. За мен да съм писател е призвание и не бих могла да си представя някога да изоставя това си начинание. С дигиталния маркетинг се сблъсках случайно, но нито за миг не съжалих, че избрах тази професия. В нея, също като в писането, се изисква много креативност и е изключително интересна.

За писателската си кариера мога да кажа, че като повечето хора, в началотои аз си представях как творбите идват на белия лист с лекота, а вдъхновението никога не те напуска. Оказа се, че задачата на писателя е да НЕ ЧАКА ВДЪХНОВЕНИЕТО. Писането е много труд, отдаденост и дисциплина. Моментите, когато музата те посещава, са по-скоро рядкост, отколкото ежедневие.

Денят ми започва така:

Делничен ден

 • 8.15 Събуждам се след няколко отложени аларми. Не съм ранно пиле и имам късмет, че работното ми време започва чак в 10.00
 • 8.15 – 10.00 Типичните сутрешни женски приготовления, лека закуска и пътуване до офиса. Трафикът е по-спокоен (още един плюс на това да започваш работа в 10.00)
 • 10.00 Вече съм в офиса, включвам лаптопа и проверявам имейлите си. Обикновено се стремя да отговоря на всички, преди да се заловя със задачите си. Времето до обедната почивка е запълнено с работа по сайта, чиято задача е да поддържам, управление на фейсбук рекламни кампании и други технически неща.
 • 14.00 Късен обяд.
 • 15.00 Обратно в офиса, за да продължавам с имейл маркетинг и генериране на нови идеи за фейсбук. Да, голяма част от времето си работя (наистина работя) във фейсбук.
 • 19.00 Обратно към дома, където се наслаждавам на вечеря и чаша вино, а след това, ако не съм твърде изморена, се заемам със собствения си дигитален маркетинг. Да, писателите също се нуждаят от такова нещо, за да достигнат до читателите си. Също така трябва да подготвя пратки за куриер, ако има поръчани книги през деня.

Почивен ден

 • 9.30 Събуждам се отново след няколко отложени аларми. Този път обаче ставам с усещането, че съм си поспала достатъчно.
 • 9.30 – 10.30 Блажена сутрин, в която се наслаждавам на спокойна закуска, горещо кафе и уюта на дома.
 • 10.30 Време е да се захващам с истинската работа на един писател – да пиша. За читателите най-важно е именно онова, което ще си написал и те ще прочетат. Колкото е по-добро то, толкова по-доволни и повече ще бъдат читателите. Това е първият и най-важен фактор за успеха на един писател, затова времето за писане е свещено. Дори и да ми се иска да си пусна филм или да седна с интересно четиво, си налагам дисциплината да оставя всички тези приятни и пасивни занимания за по-късно. Обикновено си задавам цел да напиша определн брой страници или брой думи и докато не я изпълня, не си позволявам да стана от компютъра.
 • По някое време следобядприключила съм с най-важната си задача и се заемам с още маркетинг (правя лайв видеа или фотосесии за инстаграм, които през седмицата да използвам, пиша имейли до контактната си база и всичко, което смятам, че е нужно, за да вървя напред).
 • Вечер заслужена почивка – за мен това значи интересен филм, книга или време, прекарано с любими хора.

Аз съм Йоана Вълчева, на 25 години. По професия онлайн маркетинг специалист, а по призвание писател. Автор съм на вече два романа в жанра романтичен трилър – „Съвест“ и „Пегол“.

Зад гърба си имам четири премиери в големите градове в страната, отличаващи се с голям интерес и пълни зали за по 100 и над 100 човека.

Можете да ме откриете тук:

www.yoanavalcheva.com

www.facebook.com/yoanavalcheva

www.instagram.com/yoanabooks

https://www.goodreads.com/author/

Как Йоана Вълчева вижда щастието:

ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНОЩАСТИЕ ОТ…една мечтателка, която пише книги и вярва в невъзможните неща

Снимки: личен архив Йоана Вълчева

© Копирането на статията е възможно само със съгласието на автора Йоана Вълчева и на Пълнощастие.

Comments are closed.