„Междузвездни войни: Последните джедаи“ постави няколко рекорда в родния и световен боксофис

„Междузвездни войни: Последните джедаи“ очаквано превзе българския боксофис и се превърна в най-касовата премиера през изминалата година. Епизод VIII подобри няколко рекорда и превзе редица челни позиции. Дългоочакваното продължение на сагата за сблъсъка между Тъмната и Светлата страна е най-гледаният филм през първите си дни на голям екран на гиганта Дисни за 2017 година.

Photo: John Wilson. All Rights Reserved.

Освен за 2017 година „Междузвездни войни: Последните джедаи“ се изкачи на почетното второ място на най-касовите премиери на всички времена в България. С приходи от 890,824 лева от четвъртък до неделя, осмият епизод на космическата сага отстъпва първото място единствено наМеждузвездни войни: Силата се пробужда“. Нетърпеливите да разберат дали Люк Скайуокър ще спаси отново Галактиката и дали Рей ще се обърне към Тъмната страна препълниха родните киносалони, а общият брой зрители е близо 78,000.

В рамките на премиерния уикенд (15 – 17 декември) „Междузвездни войни: Последните джедаи“  отстъпва по приходи единствено на Силата се порбужда и Бързи и яростни 8 и се нарежда на трето място за всички времена с боксофис от 792,629 лв. и 70,710 зрители.

Photo: Lucasfilm Ltd. All Rights Reserved.

В САЩ „Междузвездни войни: Последните джедаи“ също заема почетното второ място за своята премиера за всички времена, а пред него се нарежда единствено Епизод VII. С приходи от $220 милиона, най-новият филм от сагата заема още няколко високи позиции на върха на класациите отвъд Океана, включително за най-касов петък, най-касов ден и, заедно със Силата се порбужда, са филмите най-бързо достигнали $100 милиона в боксофиса в САЩ. На световните пазари филмът също се нарежда на топ позиции. С общи приходи от $450 милиона от всички пазари, на които е отворил, Последните джедаи влиза в топ 10 на най-касовите премиери на всички времена.

Резултатите от световния боксофис не включват един от най-големите пазари на света – Китай, където филмът ще направи своята премиера на 5 януари.

„Междузвездни войни: Последните джедаи“ е вече в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX в дублирана и субтитрирана версия.

  • Информацията е предоставена от Forum Film Bulgaria

Този уикенд светът се превърна в МЕЖДУЗВЕЗДНИ ВОЙНИ

Comments are closed