ОБЛЕКЛОТО НА БЪЛГАРИНА… странната, черна шапка на Филип Трифонов от нашия филм „Момичето“

ЗАЩОТО… бях скептичен към нея. Художникът ни по костюмите – Айсидора Зайднер, я беше намерила и много държеше някой от актьорите да я пробва. На мен обаче ми беше странна и някак не виждах никой от тях с подобна шапка.

Shapkata na Filip

Когато Фипо дойде и си я сложи, се случи нещо невероятно. Шапката се оказа неразделна част от персонажа му. Самият Филип се преобрази с нея. Образът му оживя, походката му се промени, стана нахакан. Големият актьор веднага я „обигра“. Килна я леко, сгъна я, вдигна си наперено нагоре колана – неговият персонаж стана завършен. За мен това беше нагледен урок какво може да направи дори и най-малкият детайл в костюма на актьора.

11

Аз съм Петър Минов… това винаги ми е била най-трудната графа. Приятно ми е: Петър Минов, 30 годишен режисьор и монтажист, произведен в НАТФИЗ, опакован в НБУ. Неизлечим киноман, добронамерен инат, егоцентричен и съвсем обикновен Водолей, който вече опитва да следва съветите, които е дал.

Автор: Петър Минов

Редактор: Петър Минов

Снимки:личен архив Петър Минов

Пълнощастие© Всички права запазени. Препечатване на текста, изображенията и части от текста е възможно само със съгласието на авторите на статията.

Comments are closed.