НАКЪДЕ С ДЕТЕ: Любимите ни сладоледи от истински продукти

Две трети от нашето семейство си хапва сладолед целогодишно и обожава да го прави. Една трета се дели от групата, но лятото също се реди на опашката. Понеже повечето сладоледи в големите магазини са чиста химия, ние си правим сладолед вкъщи. Имаме няколко изпитани рецепти, обаче кой не обича да похапне сладолед, без преди това да го е приготвял?

Тук ще споделим няколко от най-любимите ни готови сладоледи от истински продукти. Повечето места са в София, но има и в други градове.

  • Сладоледите на сладкарници „100 грама сладки“, София

„100 грама сладки“ май има само в София, в почти всички молове са. Продават сладолед в бурканче, което после си остава за вас. Имат различни вкусове, в някои бурканчета са смесени по два. Любимият ни е шоколад и ягода.

  • Сладоледите на сладкарници „Home made by Maria”, София

Близо до вкъщи (в София) откриха такава сладкарница и обикнахме сладоледите им. Разбрахме, че сладкарниците тръгват от Враца, така че там също има. Целогодишно се продават сладоледи в бурканчета, а през лятото има и във фунийки.

  • Сладоледите на Кремиковски манастир край София

В магазина на манастира ще намерите сладоледи от овче мляко и плодове, без захар. Прекрасно е да седнете на чист въздух в двора на манастира и да похапнете чиста храна. Има и десерти с цедено кисело мляко – за онези, които по някаква причина не бива да ядат сладолед.

  • Сладоледите в сладкарница Йоанна, Благоевград

Не можем да гарантираме, но сладоледите и сладкишите ни се видяха на ниво, затова включваме и това местенце в списъка ни. Сладкарницата се намира в центъра на Благоевград, на площад Македония. Има доста видове сладолед, както и избор на фунийки.

  • Сладоледите в сладоледени салони „Клио“, Несебър

Случайно ги открихме в Несебър. Имат два адреса, единият е в стария град. Това е задължителна спирка, ако сме наблизо.

  • Сладоледите на „Медената къща“, София

Намирали сме ги само по базари за чиста храна в София. Готови фунийки сладолед с аромат на бял бъз.

  • Джелато фабрика, София

Хубав сладолед в София, близо до метростанция Сердика. Предлагат се и във фунийка, и тип ескимо.

  • Сладкарница „Caldo“, Сандански

Когато сме в Сандански, си купуваме сладолед само там. Вкусове по избор във вафлена фунийка или картонена чашка.

Ще добавяме още сладоледи. Разбира се, купуваме си сладолед и от други места, но тук споделяме най-любимите си. Цените на изброените сладоледи са горе-долу еднакви. Да, по-скъпи са от голяма кутия, купена в супермаркета, но пък са хубави. Ние предпочитаме да хапваме по-малко и по-рядко, а в останалото време си правим домашен. Ето две рецепти:

БЪРЗ СЛАДОЛЕД

Един банан и шепа шоково замразени плодове (вишни, череши, боровинки) се смилат в блендер. Ако държите на сладостта, добавете лъжица мед. Изяжда се веднага, защото бързо се топи.

СЛАДОЛЕД БЕЗ МАШИНА:

ОЩЕ ЕДНА ВИДЕОРЕЦЕПТА:

Автор: Евел Инара

Снимки: Евел Инара, Явор Радев

Пълнощастие 2024 © Всички права запазени.

Препечатване на текста, изображенията и части от текста е възможно само със съгласието на авторите на статията.Comments are closed.