Национален проект „Аз съм Българка!” – ПРОДЪЛЖЕНИЕТО

 

През 2017 година Националния проект „Аз съм Българка!“, посветен на 140-годишнината от Освобождението на България, беше представен с фотоизложба на шест различни места в страната:

  • Дебютът на изложбата и филма за проекта на фотографа Радослав Първанов, подкрепен от присъствието на всички участнички, бе на 13 май в столичния ресторант „МоМа”, където експозицията престоя до 4 юли.
  • По повод 140 години от Шипченската епопея и 140 години от Освобождението на Габрово, през месец юли представителната изложба гостува за двайсет дни в сградата на Народното събрание.
  • Последваха експозиции в ДКИ КЦ „Двореца” Балчик.
  • В града-музей Копривщица по повод Деня на Независимостта.
  • В град Габрово изложбата гостува от края на ноември до края на януари.
  • В град Трявна изложбата гостува от началото на декември до началото на февруари тази година.

Националното представяне на проекта ще продължи и през 2018 година.

Следващата изложба е на 6 февруари в град Стара Загора, където авторът възнамерява да заснеме един от следващите си сюжети.

Радослав Първанов планира в продължението на проекта „Аз съм Българка!“ да заснеме още двадесет български девойки на фона на невключени в първата част родни забележителности.

Първият заснет сюжет вече бе в град Ловеч през януари.

Знакови годишнини през 2018-та като 170 години от рождението на Христо Ботев, 140 години от рождението на Пейо Яворов, 145 години от обесването на Васил Левски, 110 години от обявяването на Независимостта и 140 години от създаването на Национален военен университет „Васил Левски” са повод за включването на още емблематични дестинации в картата на проекта на „Аз съм Българка!” .

  • КАКВО Е ДА СИ  – Радослав Първанов

КАКВО Е ДА СИ: Фотограф и инженер по образование, и съдия по колоездене в свободното си време

Снимки: личен архив Радослав Първанов

© Копирането на статията е възможно само със съгласието на автора Радослав Първанов и на Пълнощастие.

Comments are closed.