Овладей пътя – Кампания за усъвършенстване на шофьорските умения

„Войната по пътищата“ се превърна в модерно „оправдание“ за популяризация на съмнително ефективни и ползотворни кампании за ограмотяване на шофьорите, които към ден днешен едва ли са променили нещо по пътищата у нас! Време е не само да говорим, а да предприемем конкретни действия, свързани с опазването на живота на пътя!

Анализирайки с години и в дълбочина проблемите, стигнахме до заключението, че основна причина за инцидентите по пътищата са пропуските в обучението на водачите и техните умения, а базовото обучение по време на шофьорските курсове е крайно недостатъчно. Шофьорите са неподготвени за овладяване на автомобила при възникване на екстремни ситуации. Липсата на обезопасени съоръжения и форми на обучение за допълнително усъвършенстване на уменията им допринася за непознаването на поведението на автомобилите при появата на критични за безопасността обстоятелства. Наличието на подготвени автомобили, безопасна среда и механизми за обучение, с които желаещите да бъдат поставени в реални условия в тези ситуации, биха били безценни за да ги опознаят, да изразходват адреналина си и да практикуват моторни спортове, помагащи им да осъзнаят колко важен е контролът, уменията и начинът на мислене, за да разберат поведението им, сцеплението и какво означава скоростта в реална ситуация.

Като професионалисти в шофирането и моторните спортове, които с годините са се доказали като успешни по пистите в България и Европа, ние от Mirafiori Team смятаме за наша мисия да даваме пример и да допринасяме за намаляването на инцидентите по пътищата. Винаги сме били отговорни шофьори на пътя и пилоти единствено на пистата!

Всички ние заедно със СБА, BMW Club Bulgaria, Top Gear, Automobilisti и много други се обединяваме зад каузата за усъвършенстване на уменията на водачите и промяната на начина на мислене на шофьорите, тъй като те ще доведат до реални резултати.

С всичко това зад гърба си, ние от Mirafiori Academy поставяме началото с ден на „отворените врати“ и Ви каним на 15 ноември да направим заедно първата крачка. Естествено, че с няколко часа работа няма как да направим промяната, но желаем да направим колкото се може повече хора част от това, което трябва да бъде обучението за усъвършенстване на шофирането. На паркинга на Национален стадион „Васил Левски“ ние ще Ви поставим в симулирани реални ситуации, за да покажем, че е възможно справянето с почти всяка ситуация с правилните умения. Професионалните инструктори, сред които двукратният европейски шампион по дрифт Александър Язов – Матрицата, ще предадат своите познания на всеки участник. Обучението ще се състои в изцяло обезопасена и контролирана среда с подготвени автомобили и специални гуми, които симулират хлъзгава повърхност.

Събитието се осъществява с подкрепата на Столична община и е част от инициативата „София – Европейска столица на спорта 2018“

Подобрете своите умения и се погрижете за собствената си безопасност и тази на хората, които обичате!

ПРОГРАМА 15 ноември:

  • 10:00 – Пресконференция и обявяване на кампанията за безопасно шофиране
  • 10:30 – Демонстрация
  • 10:45 – Начало на упражненията
  • 18:00 – Демонстрация

Повече за кампанията може да разберете на събитието във фейсбук – https://www.facebook.com/events/

  • Информация Mirafiori 

Comments are closed.