„ОРАТНИЦА“ ВИ ПРЕДИЗВИКВА НА КОНЦЕРТ БЕЗ СЕКУНДА ТИШИНА

Най-добрите идеи се раждат тогава, когато мислим извън рамките, експериментираме, импровизираме… Ето защоОратница продължава дългогодишните си традиции с поредното издание на проекта „LAB Sessions”. Този път концепцията е: NO SILENCE (БЕЗ ТИШИНА) – непрекъснато смесване на стари и нови песни, плътно скрепени помежду си от имровизацията.

Станете свидетели на целия процес на живо тази събота (24 юни) от 22:00 часа вклуб „MAZE”.

​Въпреки пътуването на бандата през музикалните традиции от всички краища на България, те са дълбоко вдъхновявани и от други стилове – електронната музика е един от тях. Това си личи най-вече от хип-хоп, дъбстеп, трап и дръм‘н‘бейс ритмите, които секстетът използва в песните си – оттам идва и името на техния отличителен собствен стил – “етнобас“! Една от причините за големия успех на „Оратница“ е, че групата умее да съединява изключително хармонично тези иначе толкова контрастиращи музикални полярности. Затова следващото предизвикателство, с което са се захванали, е да приложат друго типично за електронната музика явление – миксирането. Така всички парчета ще бъдат смесени помежду си по начин, по който един умел DJ би го направил. Това загатва за музикалното предизвикателство да се съчетаят различни ритми и тоналности заедно, чрез импровизация. Затова обуйте най-удобните си обувки, защото няма да получите и миг почивка, тъй като групата ще ви фолклорнизира без прекъсване с тяхното клубно етно звучене.

Ще чуете както най-любимото от „Оратница“, така и някои нови неща, които бандата е забъркала специално за събитието. Вече знаете, че групата сега има и своя нежна част в лицето на Дияна Василева („Мистерия на българските гласове“) и Ася Пинчева („Мерудия“, „Космически гласове от България“), чиито гласове ще се извисят високо в атмосферата и ще ви разпръснат из най-дълбоките и красиви кътчета на „Оратница“.

Линк към събитието ето тук:

https://www.facebook.com/events/308529026254187/

Повече информация за „Оратница“ ето тук:

https://www.facebook.com/oratnitza/

Comments are closed.