„Отмъстителите: война без край“ прегази купища рекорди

„Отмъстителите: Война без край“ с рекорд за най-касов премиерен уикенд на филм със супергерои в България и по света.

През изминалия уикенд епичната и емоционално разтърсваща кулминация на безпрецедентното киноприключение, продължило десет години, повече от 18 филма и обхващащо цялата вселена на МарвелОтмъстителите: Война без край“, нахлу в родните ни и световни киносалони, като по пътя си разби купища рекорди. За първите три дни от разпространението си в България Отмъстителите: Война без край“ е бил гледан от 44 437 зрители. Така с приходи от 515 213 лева изпреварва Дедпул и става най-касовата премиера на филм със супергерои за всички времена. Отмъстителите: Война без край“ също така разби рекордите за най-касов дебют на филм от вселената на Марвел, най-касов дебют на 3D филм през месец април и стана най-касовата премиера за 2018 година.

.©Marvel Studios 2018

По света успехите на Отмъстителите: Война без край“ са не по-малко впечатляващи. С резултат от 250 млн. долара филмът счупи досегашния рекорд от 247,9 млн. долара на Междузвездни войни: Силата се пробужда“ за най-касов премиерен уикенд в Съединените щати, както и този за най-голям общ световен дебют с повече от невероятните 630 млн. долара, при това без помощта на Китай и Русия. За сравнение, предишният рекордьор бешеБързи и яростни 8″ с 541,9 млн.

Отмъстителите: Война без край“ оглави боксофис класациите в абсолютно всички държави, в които беше показан и отбеляза най-касовия световен IMAX дебют. С помощта на Отмъстителите: Война без край“, общият приход на всички филми от кино вселената на Марвел до момента достига 15,5 млрд. долара.

След десетгодишно невероятно приключение в супервселената на Марвел този април ще станем свидетели на безпрецедентната кулминация. Танос най-после е на път да събере всички шест Камъни на безкрайността, за да получи еднолична хегемония над Вселената. Отмъстителите и техните супергеройски съюзници трябва да са готови да пожертват всичко, което притежават, за да спрат веднъж и завинаги всесилния тиранин, преди той да завърши плана си.

©Marvel Studios 2018

Режисьори на Отмъстителите: Война без край“ са Антъни и Джо Русо, а продуцент е Кевин Файги. Луис Д‘Еспосито, Виктория Алонсо, Майкъл Грийо и Стан Лий са изпълнителни продуценти. Кристофър Маркъс и Стивън МакФийли са сценаристи.

Отмъстителите: Война без край“ вече е в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX.

  • Информацията е предоставена от Forum Film Bulgaria

Джурасик свят: Рухналото кралство – обещава, че динозаврите ще владеят Земята

Comments are closed.