НАКЪДЕ С ДЕТЕ: Парк на предизвикателствата в Перник

Това е един малък парк, който е много удобен за празнуване на открито. Има фитнес уреди, детски катерушки, маси и пейки, малко игрище, както и паркинг. Щеше да бъде още по-хубаво останалите благини, съвсем наскоро построени, да не бяха зарязани на произвола на съдбата и да не се рушаха, обаче уви. Рушат се – въженото съоръжение на три нива и модерната тоалетна. И всеки път, щом ги погледнем, си мислим колко по-добре можеше да е.

Паркът се намира на върха на хълм. Всъщност е много близо до ларгото на Перник – тръгвате с колата нагоре, през тази зелена на картата част от града, която се води централен градски парк и след минутка сте горе. Името му е парк Войниковец, също наричан „парк на предизвикателствата“. Местоположението му е чудесно.

УПЪТВАНЕ:

Внимавайте – Гугъл картите ни заведоха до част от улица горе на хълма, която я нямаше, затова не ги слушахме в последните метри към парка. Маркирайте „Парк Войниковец“ и търсете улица „Презвитер Козма“.

ИСТОРИЯ:

За съжаление този парк на предизвикателствата много бързо е станал история. Дори още преди да му се порадват перничани. Съоръжението за катерене е като това в Чавдар и Карандила например, с тази разлика, че там те работят. Днес съоръжението е изгнило. Добре е, че няма достъп към горните две нива, за да няма и произшествия.

От едната страна на парка има борова гора, от другата е квартал от къщи. Както вече казахме, има къде да се паркира. Паркът е изграден стъпаловидно, но не е ограден, така че внимавайте, ако сте с по-малки деца.

Чешмичките, които виждате по снимките вече работят (редакция от май 2022г.).

Хубавото на този парк е, че там никой не продава балони, джунджурии и вредна храна. Парк Войниковец е наистина малък, не е подходящ за колелета и тротинетки, с количка е проходим. Чудесен е за детски рожден ден на открито.

Ние се разходихме там в приятната компания на нашите приятели Зори, Христо и малкия Тити. Прекарахме приятно, макар да ръмеше.

Носете със себе си:

  • нещо за хапване

Още гледки от парк на предизвикателствата:

Автор: Евел Инара,

Снимки: Явор Радев

© Всички права запазени. Препечатване на текста, изображенията и части от текста е възможно само със съгласието на авторите на статията.

Comments are closed.