Проектът „Аз съм Българка!” с над 20 красавици в народни носии ще бъде представен в София

„Аз съм Българка!” е родолюбив фотографски проект, дело на фотографа Радослав Първанов. Радослав изминава 8080 километра в България, за да направи снимките. 30 сюжета, 25 българки и две български деца, 25 носии, 111 часа, прекарани в снимки, от 45 градуса на слънце в полето до -5 градуса в снежна виелица в „Етъра”.

В представителната изложба ще бъдат показани 30 от най-добрите снимки, направени за „Аз съм Българка!”. Те представят стария Пловдив, Централен военен клуб София, Пернишката крепост, Лазаровден в Етъра, поля с рапица, Розобер, Хан Хаджи Николи във Велико Търново, Рупите – Мелник и Петрич, Двореца в Балчик, житени поля, лавандулата, Паметника на Свободата – Шипка, Царевец, Габрово, Жеравна, Арбанаси, Соколски манастир, Смолян, Трявна, Враца, Копривщица, Боженци, Махала Баба Стана, Средногорието, Кюстендил, Люлките на християнството – София, Дряново и Етнографски музей на открито „Етър” през зимата.

Филм ще пренесе присъстващите на откриването директно на местата на снимките, откъдето ще получат топъл поздрав от всяка една усмихната и красива българска девойка, участваща в проекта.

"Аз съм Българка!" Филмът – трейлър © Радослав Първанов 2017

На вашето внимание официалния трейлър на филма "Аз съм Българка!", който ще можете да видите много скоро на официалното представяне на проекта. Ще се пренесете в деня и часът на снимките, на място с всяка една от моите българки. Аз съм Българка – I am Bulgarian споделете с приятели! <3

Публикувахте от Аз съм Българка – I am Bulgarian в 21 април 2017 г.

Амбицията на създателя и продуцент на проекта Радослав Първанов е да издаде албум с историческа информация за мястото на снимките от всеки сюжет. Планира изложбата да обиколи България и да напусне границите на държавата, за да покаже пред света на каква история и традиции сме наследници.

Датата на официалното представяне на проекта е 13 май, събота, от 18.00 часа, а мястото – ресторант „МоМа” /ул. „Солунска” 28/.

  • Добре дошли!

Страница на проекта Аз съм Българка – I am Bulgarian – Начало

Страница на автора Радослав Първанов Фотография – Radoslav Parvanov Photography

Официално събитие Аз съм Българка! – изложбата, проекта, филма

ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНОЩАСТИЕ ОТ… един патриот, фотограф и електроинженер, който предпочита да живее и твори в Родината

Comments are closed