ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНОЩАСТИЕ… от една художничка на 38, която обича семейството си, балоните, анимационните филми и Чаплин

автор: Калина Тонева

  • ЕДНО: Наблюдавайте децата!

От тях можете да научите много за това как да бъдете щастливи, как да живеете в настоящето и да бъдете пълноценни във всеки един момент.

  • ДВЕ: Пазете вътрешния си мир!

Работете това, което най-много обичате, това което умеете най-добре. Колкото и престижна или платена да е работата ви, какъв е смисълът, ако не сте в хармония със себе си? Мнението на близките ви е важно, но в повечето случаи собствената интуиция дава най-точните отговори.

  • ТРИ: Ценете!

Ценете времето си и хората до вас. Ценете малките неща – да се събудиш от миризмата на содените питки на баба, дете да ти подари камъче, сякаш то е скъпоценно или да срещнеш случайно стар приятел, който не си виждал от години.

  • ЧЕТИРИ: Изкуството!

Изкуството прави хората по-добри. Слушайте музика, четете, гледайте кино, театър, картини… Нищо не дава онази емоция и пълнота, каквато дава изкуството.

Аз съм Калина Тонева.

Винаги съм знаела, че ще стана художник и не съм имала съмнение в това. Когато отидох да уча в казанлъшката Художествена гимназия, срещнах най-важните хора в моя живот. Срещнах съпруга си, срещнах най-близките си приятели, с които споделяме всичко и до днес. Продължих пътя си в националната художествена академия. На 26 години станах майка и в живота ни влезе едно фантастично момиче, което ни дава смисъл, учи ни и ни прави щастливи всеки ден. Не съм спирала да рисувам, независимо дали това е било просто работа или удоволствие. През последните години тези две неща са все повече едно цяло, което ме прави много щастлива.

https://www.facebook.com/KALINAKALA/
https://www.deviantart.com

Снимки: личен архив Калина Тонева, (фотографи: Славина Бахчаванова, Иван Григоров)

редактор: Евел Инара

© Копирането на статията е възможно само със съгласието на автора Калина Тонева и на Пълнощастие.

ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНОЩАСТИЕ ОТ… една художничка на половин век, която всеки ден открива колко е специален света

Comments are closed.