КАКВО Е ДА СИ: художник, телевизионер, кинаджия и музикант

автор: Радослав Гергов – Радула

Здравейте, казвам се Радослав Гергов. За приятелите – Радула ;)! Професионално се занимавам с музика и това изобщо не е случайно. Хахаха… Роден съм в род на музиканти. От двете ми страни и по бащина и по майчина линия дядовците и бабите ми са музиканти до 9то коляно. Като дете много исках да стана музикант, НО тъй като много ми вървеше учението и имах отличен успех, моят скъп баща, който също е музикант един ден дойде и ми каза:

Синко, много си добър, но музикант няма да ставаш. Избери си каквото и да е друго, но не и музика!

И така, след един кратък момент на размисъл аз му заявих, че ще ставам художник 🙂 . Nice a !? Хахахаха ! Всичко беше уредено. Казана дума – хвърлен камък! Дето се вика на чист български език „уан тинг лет то анадър“ – заминах за Град Троян да уча рисуване в приказния балкан:). Та там, в Троян, живях пет години и докато учех рисуване, керамика, живопис, скулптура, реставрация и консервация на керамиката, свирех и пеех всеки ден 😀 😀 :D. Поуката, ако има такава в заключение на тази кратка история е, че човек е хубаво да следва сърцето си, защото така или иначе не може да избяха от него.

Благодаря ти, тате, обичам те безкрайно :)! От тогава до сега доста време изтече. Животът ми предлагаше различни алтернативи за работа в телевизии, кино, реклама и какво ли още не… Но реално, последните седем години, извършвайки паралелно работни действия в сферите, които изброих, се занимавам активно и с музика на професионално ниво. Демек, с това си вадя хляба:). В момента свиря в три рок банди: No more many more; RADULA; и Tool tribute band H. Имам и един солов проект, които се казва „Fun to mass“. Работя с няколко звукозаписни студия и също така се самопродуцирам. Харесвам работата си изключително много, защото освен че мога да работя в творческа и креативна среда с много и талантливи хора, мога да работя и сам. Да затворя целия кръг от създаване на песен чак до нейната видео визуализация, преминавайки през режисура и организация на целия процес!

  • Един обикновен делничен ден …..

В моя случай няма такова нещо като обикновен делничен ден, всеки е дар от Бога !!!

  • СУТРИН:

Започва, когато се наспя! Иначе не започва изобщо 😀 Нямам определен режим на съществуване, всеки ден ми е много различен.

  • ДЕНЕМ:

Ходя на репетиции, на снимки и на какви ли още не неща! Обичам да пия камбуча и да търся алтернативни начини да се справям с предизвикателствата на моя ден 🙂 .

  • ВЕЧЕР:

Започва, когато се навечерям! Иначе не започва изобщо 😀 Рядко си седя вкъщи вечер. Ходя на концерти – мои и на други музиканти! Излизам с приятели, или прекарвам времето си с моята прекрасна жена :*!

Аз съм Радослав Гергов (Радула) – по образование художник, по професия телевизионер-кинаджия и какво ли още не, а по дух съм вълшебник, музикант и творец на собствения си живот ! 🙂 Имам много силна връзка със земята, природата, семеството и приятелите си!

https://www.facebook.com/No-more-many-more

https://www.facebook.com/BGToolTribute/

https://www.facebook.com/Radula-Family

https://www.facebook.com/ssamotnuf/

Снимки: личен архив Радослав Гергов – Радула

© Копирането на статията е възможно само със съгласието на автора Радослав Гергов – Радула и на Пълнощастие.

Comments are closed.