ПОЧТИ ЧОВЕК, НЕ ПРОСТО МАШИНА е… моята 636-ца

Казвам се Стоян Иванов. Карам модифициран пистов мотор Kawasaki Zx6R, или както повечето хора ги наричат – 636-ца.

Мотора го имам от година. Преди него карах най-здравия мотор като цяло, а именно Honda F4. Honda-та ме научи на всички трикове, които си бях поставил за цел. Така се качих на Kawasaki-то – за да придобият каскадите ми завършен вид под формата на по-агресивен стил и на по-яки дрифтове. Израстването ми в стънта се гради върху първия ми мотор – Балкан 50. Той беше избран от мен, защото нямам богат баща, а и да беше богат, аз искам сам да решавам проблемите си. Знаех, че ще се получи, меракът ми беше на планетно ниво. Направих балканчето и накратко – накарах хората да ме зяпат като невидели стънт по мотосъборите. Беше 2010 година.

Това не са просто думи, самата истина е. Може да се докаже със снимки за всяка една година от 2010 до 2017-та.

Днес съм наистина щастлив, защото се проведе единственият шампионат за България по стънт, който аз спечелих през 2015 година. Шампионатът беше в три кръга, като аз спечелих и в трите първото място – за моя радост с голяма преднина пред съперниците си. Станах трети на световното състезание Стънт батъл във Велико Търново. Това, естествено, не е всичко – преди нямаше състезания, карах на затворен кръг по мотосъборите в България, където не съм имал място, различно от първото в рамките на 2013 до 2017 година. Аз съм истински пример как способността, желанието и мерака към спорта и като цяло към моторите може да те накара да се качиш до върха, естествено с много тенировки.

Моторите и каскадите с мотори са ми предимно хоби, макар и начин на живот. Трябваше да уча през същите тези години, докато реализирах мечтата си. Това не ми попречи – днес вече съм вишист магистър по IT и идея по-близо до повече тренировки и повече време за стънт.

Снимки: личен архив Явор Радев

© Копирането на статията е възможно само със съгласието на автора Стоян Иванов и на Пълнощастие

Comments are closed.