Три спектакъла от SPOTLIGHT: USA в Драматичен театър Пловдив между 26 и 28 март

Три танцови компании от САЩ ще представят нестандартни гледни точки към женското тяло, красотата и човешката природа на голямата зала на Драматичен театър Пловдив по време на SPOTLIGHT: USA – платформа за американски съвременен танц, която ще се проведе между 26 и 28 март. SPOTLIGHT: USA – платформа за американски съвременен танц, се организира от American Dance Abroad и ONE DANCE WEEK в сътрудничество с Община Пловдив и в подкрепа на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 година. Генерален партньор на проекта е Фондация „Америка за България“.

Организаторите благодарят и на Посолството на САЩ в София, Trust for Mutual Understanding и Mid Atlantic Arts Foundation.

На 26 март (понеделник) от 17:00 часа в голямата зала на Драматичен театър танцовата компания Tahni Holt Dance от Портланд ще представи спектакъла УСЕЩАНЕ/ОБЪРКВАНЕ. Пред публиката ще излязат шест жени на възраст от 15 до 60 години, за да ни покажат, че женското тяло, иначе толкова шаблонизирано, заслужава да бъде видяно от повече ъгли. Хореографът Тани Холт е основател и директор на FLOCK Dance Center, едно от средищата на съвременния танц и пърформанс в Портланд за последните две десетилетия.

Билети за УСЕЩАНЕ/ОБЪРКВАНЕ могат да бъдат закупени от еpaygo.bg на цена от 10 лева.

На следващия ден, 27 март (вторник), програмата продължава отново в 17:00 часа на същото място с ПАЗИТЕЛИ НА КРАСОТАТА на Palissimo Company от Ню Йорк. Спектакълът изследва променливите възприятия на една вечна тема. Какво е красотата? Природна даденост, произведение на изкуството или продукт, който сами можем да създадем. Трима танцьори на сцената ще ни представят своите отговори. Роден в бивша Чехословакия, хореографът Павел Жустиак от години работи в сферата на съвременния танц и визуалния театър в САЩ. Неговият почерк е минималистичен, но силно въздействащ.

Билети за ПАЗИТЕЛИ НА КРАСОТАТА могат да бъдат закупени от еpaygo.bg на цена от 10 лева.

В сряда, 28 март, от 17:00 ч. голямата зала на Драматичния театър ще посрещне ТОЛКОВА ЧОВЕШКО на Christine Bonansea Company. Отправна точка на този солов спектакъл е книгата Човешко, твърде човешко“ на Ницше. Кристин Бонанси ще ни смае със зареден с енергия танц и впечатляваща мултимедия. Родена във Франция, вече 20 години Кристин Бонанси е един от смелите изследователи на съвременната сцена в Ню Йорк. Тя черпи вдъхновение от философията и сътрудничи с артисти-иноватори в областта на театъра, музиката, визуалните изкуства.

Билети за ТОЛКОВА ЧОВЕШКО могат да бъдат закупени от еpaygo.bg на цена от 10 лева.

Comments are closed