Уди и Баз се завръщат за ново приключение в „Играта на играчките: Пътешествието“

На 28 юни 2019 година с Играта на играчките: Пътешествието Дисни и Пиксар ни канят на изцяло ново приключение в света на една от най-обичаните и успешни анимационни поредици на всички времена. Присъединете се към Уди, Баз Светлинна година и останалите емблематични играчки за нова грабваща и незабравима история за приятелство, любов и принадлежност.

Уди винаги е бил сигурен в своето място на този свят и в това, че негов приоритет е да се грижи за детето, на което принадлежи, независимо дали това е Анди или Бони. Един ден Бони донася нова играчка в стаята си – направеният от нея Виличко, който определя себе си като „боклук“, а не като играчка. Уди се нагърбва с отговорната задача да му покаже защо трябва да приеме това, че е играчка. Когато Бони взима цялата банда на семейната екскурзия, Уди внезапно се отклонява, което му носи среща с отдавна загубената му приятелка – пастирката Бо Пийп. След годините, в които се е грижила сама за себе си, приключенският дух на Бо и животът, прекаран на пътя, вече не отговарят на деликатната ѝ порцеланова облицовка. Уди и Бо разбират, че вижданията им по отношение на живота като играчка са тотално различни, но скоро откриват, че това е последната им грижа.

Играта на играчките: Пътешествието притежава богатството на темите и всички технически, драматургични и кинематографични качества на своите предшественици и е повече от достойно допълнение в поредицата.

Режисьор е Джош Кули (Riley’s First Date), а продуценти са Джонас Ривера (Отвътре навън, В небето) и Марк Нилсен (Отвътре навън).

Играта на играчките: Пътешествието идва в кината на 28 юни на 2D и 3D.

  • Играта на играчките, чиято премиера е на 22 ноември 1995 г., е първият пълнометражен филм, създаден изцяло с компютърна анимация. Той е най-касовият филм за 1995 с три номинации за „Оскар“ и две „Златен глобус“.
  • Играта на играчките 2 е първият филм изцяло създаден, мастериран и прожектиран дигитално. Също така е първото продължение на анимация, което донася повече приходи от своя предшественик, подобрява рекордите за най-голям дебютен уикенд в САЩ, Великобритания и Япония, ставайки най-успешния анимационен филм за годината. Печели „Златен глобус“ за най-добър филм в категорията комедия или мюзикъл и „Грами“ за най-добра песен, написана специално за филм, телевизия или друга визуална медия (Ранди Нюман, When She Loved Me).
  • През 2010 г. Играта на играчките 3 спечели „Оскар“ за най-добър анимационен филм и най-добра песен (Ранди Нюман, We Belong Together). Той също така спечели и „Златен глобус“ и БАФТА за най-добър анимационен филм. Това е вторият най-касов филм на Пиксар след Феноменалните 2.

Информация: Форум Филм България

Comments are closed.