ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНОЩАСТИЕ ОТ…Евел Инара, или по-скоро четири начина да се справим с тъгата и паниката

  • ЕДНО: Утрото е по-мъдро от вечерта!

Дори най-ведрите и щастливи хора понякога се поддават на паника или тъга, неизбежно е. Спомням си как в детството ми мама ме успокояваше с тази народна мъдрост. „Утрото е по-мъдро от вечерта, легни си, не го мисли“. От опит знам, че е вярно. Лягам си, а на светло ситуацията изглежда доста по-добре.

  • ДВЕ: На празен стомах всичко изглежда по-черно!

Тази максима съм заела от приказките, има я и в любимия ми филм „Red Riding Hood”. Знам, че когато сме тъжни, гърлото се е стегнало и не ни е до ядене. Обаче помага, така че си намирам нещо вкусничко и си хапвам.

  • ТРИ: При кошмари се завърти наопаки!

Тоест, възглавницата отива на мястото на краката или обратното:). Десетина години ме преследваше един и същи кошмар, а този номер го научих от татко ми. Една нощ, след като пак не можех да заспя, той ми предложи да пробвам. Ползвам номера и до днес, работи безотказно.

  • ЧЕТИРИ: Излей си мъката!

Понякога се налага да го направим не само веднъж, а безчет пъти. Ако няма желаещи да те изслушат, може да се разказва на празната стая, може да се напише. Ето я полезната роля на дневничето – нищо, че да си водиш дневник се приема за малко странно. Дори да не е дневник, а лист, който после ще изгориш, излей си мъката. Не я дръж в себе си, тя трови щастието.

Аз съм Евел Инара, фентъзи автор съм. Ако харесваш жанра, можеш да си свалиш безплатно романът ми „Otium” или „Мъжете Ерми, които нямаха майки“. В момента съм по средата на втория си роман и макар да се пише по-лесно от първия, пак става толкова бавно. В ежедневието ме наричат Ева, зодия Телец съм, семейна, майка, блогър и още доста други неща. Усещам липса на време, на сън и на неприкосновеност, ала не и на щастие. Дано моите четири трика ти помогнат при атаки тъга!

Това са моите два проекта:

„OTIUM“ в „МЕЖДУ ДРУГОТО ЧЕТА“ Е ПРОЧЕТЕН! А ОТ КОГО Е НАПИСАН?

Comments are closed