ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНОЩАСТИЕ ОТ… един млад художник, влюбен в малките неща, които ни заобикалят в ежедневието ни и са непрекъснато около нас

dsc_0013-2

  • ЕДНО: Щастието се крие в малките неща!

Това е мотото, към което винаги съм се придържал, защото е абсолютно вярно. Малките неща могат да ни направят щастливи. От едно малко цветенце, което е поникнало до входната ни врата, до един малък жест от страна на приятел, който ще помним цял живот. Ние избираме в какво да се вгледаме и на какво да отдадем значение. Всичко, което може да ни направи щастливи се намира около нас – ние просто трябва да потърсим щастието с поглед.

  • ДВЕ: Винаги се насърчавайте!

Помня първата си картина, която нарисувах. Когато я завърших, си казах „Иво, страхотна е! Като за първи път е направо фантастична. След още няколко картини ще си истински професионалист“. След няколко часа си казах: „Мога да изчистя линията тук… да поработя върху фона ето тук…“ и т.н. Отказах да се критикувам по какъвто и да е начин, защото мисълта и ума ми няма да са чисти при работата по следващата ми картина. Насърчаването изчиства неизбежните грешки при първия опит в това, с което се захващате, без да натоварва ума ви с мрачни мисли, че сте неспособни или че няма да се справите.

fb_img_1439286895956

  • ТРИ: Стимулирайте новите знания!

По колкото повече начини можете да подкрепите това, което научавате, толкова по-добре за вас!

  • ЧЕТИРИ: Обичайте се!

Тук, разбира се, нямам предвид да бъдете егоцентрици, които поставят личното „аз“ над всичко и всички, а точно обратното. Обичайте се – означава да се приемате такъв, какъвто сте, да приемате света около вас такъв, какъвто е и никога да не спирате да търсите доброто във всичко, което ви заобикаля. Това ще ви направи щастливи!

img_1763

Иво Йорданов е художник-акварелист, който се вдъхновява от заобикалящата го среда, като я пресъздава в своите кaртини – такава, каквато е! Реализмът, който присъства в неговите картини е начинът, по който художника се изразява и показва личното си възприемане на света. Негови картини могат да бъдат разгледани в галерия „Абсент“ гр. София, както и на личната му страница.

https://www.facebook.com/IvoJordanovOfficial

http://ivowight.wixsite.com

img_2627

Снимки: личен архив Иво Йорданов

© Копирането на статията е възможно само със съгласието на автора Иво Йорданов и на Пълнощастие.

Comments are closed