ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНОЩАСТИЕ ОТ… един млад бургаски автор, който често е наричан и „Софийски магьосник“

  • ЕДНО: БЪДИ БЛАГОДАРЕН!

Не се имам за специалист по щастието, затова ще отправя тези съвети главно към себе си. Ако пък си приличаме, сигурно също ти се случва да губиш перспектива и да виждаш света в тъмни краски. Събуждаш се без настроение, навън е мрачно, тъпият автобус пак закъснява и прочие, и прочие… По силата на навика (и не само) много по-лесно се съсредоточаваме върху минусите, отколкото върху плюсовете в уравнението на живота. В подобни случаи е добре да си зададем няколко прости въпроса. Имаш ли тяло, на което можеш да разчиташ? А покрив над главата си? Има ли поне един човек, когото обичаш и който също те обича? Живееш ли на място без военно положение? Като се замисля, само този едничък съвет е достатъчен да те поведе по пътя към пълното щастие. И все пак…

  • ДВЕ: ОТДЕЛЯЙ ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ!…

Често в това пусто „забързано ежедневие“ забравяме наистина важните неща. Книгата никога не е имала по-голяма и многобройна конкуренция за вниманието ни, но това не значи, че губи битката. И то с право. Четенето поддържа мисловния тонус, намалява риска от Алцхаймер, помага срещу депресията и тревожността, намалява стреса, образова, развива емпатия и т.н. Освен това, поне засега е единственият доказано безопасен начин за пространствено-времево пътуване.

  • ТРИ: …КАКТО И ЗА РАЗХОДКИ СРЕД ПРИРОДАТА!

Да служи като напомняне! Напоследък не бях забягвал от цивилизацията и още с първия досег до безкрайното, прохладно спокойствие на гората си припомних как ми е липсвало. Като че ли наистина колкото повече се приближаваме до природата, толкова повече се завръщаме към себе си. А лятото вече е почти тук.

  • ЧЕТИРИ: НЕ ОБРЪЩАЙ ЧАК ТАКОВА ВНИМАНИЕ НА ЧУЖДИТЕ СЪВЕТИ!

Няма две еднакви снежинки, нито два еднакви човешки характера. Чуждите стратегии за щастие може да са приложими за теб, а може и да не са. Открий какво ти върши работазапази зеленото дърво в сърцето си, както гласи китайската поговорка.

Само така някой ден пойна птица ще свие гнездо в него.

Казвам се Мартин Колев, роден съм в Бургас през 89-та и всеки път, когато опитам да си подкастря брадата, я обръсвам напълно. Автор съм на 3 книги, които до броени дни ще станат 4! По-известните са роман на име „Софийски магьосници“ и продължението му – „Софийски магьосници в сърцето на Странджа“. През идните месеци в Театър 199 ще бъде поставена и първата ми театрална постановка, „Кроасан“.

  • Напоследък закусвам овесени ядки, но ще се върна обратно към кроасаните веднага след премиерата на „Софийски магьосници 2“ (клуб „Терминал 1“, 8-ми май, 19 чaса).

https://www.facebook.com/martinpkolev/

https://www.instagram.com/mpkolev/

ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНОЩАСТИЕ ОТ… един младеж, който не се страхува да сгреши, правейки онова, което му харесва

Снимки: Фотограф – Донка Петрова

© Копирането на статията е възможно само със съгласието на автора Мартин Колев и на Пълнощастие.

Comments are closed.