ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНОЩАСТИЕ ОТ… една червенокоса художничка, която покорява и рисува върхове

автор: Диана Дачкова

ЕДНО: Харчете парите си за преживявания!

Няма значение, какъв модел е телефонът или колко инчов е телевизорът. Преди три дни плувах с рибка “Немо” в коралов риф, яздих камила, видях падаща звезда в пустинята в първата минута от рождения ми ден и всичко това ме направи МНОГО, МНОГО ЩАСТЛИВА. Не е нужно да е пътешествието да е скъпо – може да спите на двуетажно легло с още 20 човека в хижа на връх Ботев, например. Ще го помните цял живот 🙂

ДВЕ: Гушкайте!

Любими хора, разбира се. Доказано е от учените – полезно е и е неустоимо приятно.

ТРИ: Вършете нещата, които ви доставят удоволствие!

Наскоро си мислих колко е тъпо, че вече излизам толкова рядко. Доспива ми се в 10, предпочитам разходка в гората пред ходене на кино. И какво от това?

Какво лошо има в “пица вечер”, съчетана с хубав филм в петък след работа? Само като си го представя и ми става уютно.

ЧЕТИРИ: Никога не губете детския си ентусиазъм!

Преди години за първи път чух: “Никога не губи детския си ентусиазъм и нещата ще се подредят по твоя начин“. Цитатът е от един филм на Федерико Фелини и веднага ми стана любим. Мисля, че винаги съм го следвала подсъзнателно и се надявам да е така и в бъдеще.

Казвам се Диана Дачкова и съм на току-що навършени 36 години. Нямам представа колко бели косъма имам, защото боядисвам косата си от доста време. Всички казват, че изглеждам по-млада от възрастта си. Надявам се да не ме лъжат 🙂 Знам, че определено се чувствам така.

Живея в края на квартал Бояна – обичам да се разхождам в гората, да я прегръщам и да я рисувам.

Обичам България и българската природа. Това ме вдъхнови да създам календар за 2020-та година, в който показвам 12 мои любими върхове. Някои от тях са първенци като Мусала и Вихрен, други, като Мальовица са спиращи дъха, а някои са ми толкова близки и любими, че ги изкачвам всяка година – например Камен Дел и Отовишки връх.

Календарът, освен че представя величествената ни природа, е полезен за хора, на които много им се иска да преживеят изкачване до върха, но смятат, че е прекалено трудно. Нашите планини и върхове са достъпни за всички, а с допълнителната информация за маршрутите в моя календар се надявам да вдъхновя много хора.

Моля, харесайте страницата ми във Фейсбук, за да видите и следващите ми проекти. Там можете да поръчате календара „Към върха“ или да разберете къде другаде може да бъде намерен.

www.facebook.com/DianaDachkova.Design

Автор: Диана Дачкова

Снимки: личен архив Диана Дачкова

© Всички права запазени. Препечатване на текста, изображенията и части от текста е възможно само със съгласието на автора на статията и на Пълнощастие.

Comments are closed.