ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНОЩАСТИЕ ОТ… една трудолюбива млада дама, която преследва мечтите си, сеейки добрина по пътя

  • ЕДНО: Мисли положително!

Мисълта е велико нещо. Всяка наша мисъл е в пространството, чака своето място и време, за да се осъществи. Положителното мислене е една от основните стъпки за „пълно щастие“. Когато мислите ни са позитивни, усещаме положителната енергия върху нас и хората около нас.

  • ДВЕ: Прави добро!

Прави добро по всяко време и на всекиго, независимо какво ти се случва. Отвръщай и на хубавото, и на лошото с добро. Доброто, което правиш, винаги ще се връща двойно. С него ще бъдеш в хармония с живота. Помагай, когато можеш и давай, когато имаш – това ще те прави по-щастлив!

  • ТРИ: Бъди благодарен!

Казвай по-често „благодаря“. Благодари за онова, което се случва в живота ти, защото то не е случайно, то идва с определена цел. Бъди благодарен за това, което си и което имаш.

  •  ЧЕТИРИ:Слушай музика и пей!

Слушането на музика помага да подобрим настроението си. Ако сме тъжни, по-бързо изживяваме негативните чувства. Пеенето възвръща спокойствието и мира в душата ни. А съчетанието между слушане на музика и пеене води до създаване на позитивни емоции и генериране на щастливи чувства.

Аз съм Симона Карагенова от Велико Търново, на 25 години съм. Вярвам в доброто, обичам да домакинствам, не се страхувам от работа, обичам и спорта – особено баскетбола. Преди да завърша училище имах две коренно различни мечти – медицината и спорта. Наложи се да избирам и съм щастлива от избора си. През 2016 година завърших висшето си образование в Националната спортна академия „Васил Левски“ със специалност Спортен мениджмънт, бакалавърска степен. В момента следвам магистратура по Маркетинг със специализация „Бранд мениджмънт“ в Университета за национално и световно стопанство. Започнах да се занимавам с баскетбол в първи клас и в продължение на 7 години бях част от местния отбор на Велт-94 за момичета, а след това и за девойки.

В момента изпълнявам функциите на статистик и на секретар в НАЛБ (Националната аматьорска лига по баскетбол).

Независимо, че вече не тренирам, тръпката от състезания, тренировки и всичко свързано с баскетбола живее все още в мен и не мисля, че някога ще спре. Още по време на публичната лекция на НАЛБ в НСА осъзнах, че НАЛБ е правилното място за мен и се радвам, че вече съм част от екипа на тази прекрасна организация.

МОИТЕ 4!… Четири лични и любопитни факта за Спас, Димитър, Симона и Мартин от НАЛБ

Comments are closed