ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНОЩАСТИЕ ОТ… една българка с красиво лице, сръчни ръце и бърз ум, която знае и 2, и 200

  • ЕДНО: Бъди независим.

Не само материално, но и духовно независим!

  • ДВЕ: Грижи се за себе си, никой няма да го направи по-добре от самия теб!

Прави това, което те кара да се чувстваш добре.

фотограф Иван Лулчев

  • ТРИ: Бъдети честен – не само с другите, но и със СЕБЕ СИ!
  • ЧЕТИРИ: Спортувай.

Спортът е здраве, а здравето е основата за пълното щастие!

фотограф Иван Лулчев

Аз съм Цветелина Джоголанова, на 32 години, омъжена съм oт десет години. Вкъщи съм майка на двама сина – Николай на 8 и Станислав на 3. В обществото съм момичето с разнообразните идеи.

По образование съм счетоводител, но съм човек на изкуството. Скучните са ми сметките и сроковете, не успяха да ме грабнат. Ето затова един от съветите ми е такъв: да правите онова, което ви прави щастливи и свободни. В свободното си време се занимавам с фотография и изработка на бижута.

Вярвам в силата на естествените камъни и във влиянието им върху човека, който ги носи. Това мое хоби се зароди случайно, докато подбирах естествени камъни за себе си и изработката на първата ми гривна, която приятелите ми харесаха страшно много. Те ме окуражиха да направя собствена страничка, за да радвам и други почитатели на естествените камъни.

Другото мое хоби е готвенето. И нашето семейство е имало периоди, в които финансовото ни състояние не е такова, каквото би ни се искало. Винаги съм се старала трапезата ни да е такава, сякаш всичко е приготвено в скъп ресторант. Обичам нещата да се вършат с финес, дори супата да е без месо или да нямам продукти да сготвя десерт. Обичам кухнята ми да ухае на прясно изпечен хляб и сладки с канела. Обичам да създавам на децата си усещане за топлина и уют.

Децата ми са моят повод за гордост и силата, която ме кара да продължа напред, каквото и да ми поднася понякога не много справедливата съдба. Обичам да прекарвам времето си с тях. В събота сутрин задължително им правя палачинки, а след това оставям цялата бъркотия в кухнята и излизаме в парка – без да мисля за хаоса в къщи. Приятелите ми знаят колко съм педантична към всичко, дори към чистотата в дома ми, но децата ме научиха да предпочитам да създаваме спомени, а не да бърша всеки ден праха по мебелите. На другия ден така или иначе ще изглеждат по същия начин.

Когато се върна във времето на моето детство и си спомня как родителите ми не отделяха време за игри с нас, аз истински се натъжавам. Затова днес внимавам да не правя същата грешка с децата си. Обичам да ги наблюдавам, докато си играят, да запечатвам с фотоапарата истински невинните детски моменти, които всеки родител познава до най-малката подробност. Знам, че един ден тази невинност ще изчезне и истински ще ми липсва. Искам да остане в спомените ми.

Това беше подтика ми да се запиша на курс по фотография – за да мога да го направя възможно най-добре.

Dzhogolanova Photography / Цветелина Джоголанова

https://www.facebook.com/Dzhogolanova-Photography

https://www.facebook.com/

фотограф Иван Лулчев

Comments are closed.