ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНОЩАСТИЕ ОТ… една жена с душа на дете, която влага част от себе си във всяка своя картина

  • ЕДНО: Радвай се на малките неща в живота!

Всеки ден ни поднася малки радости – било то усмивката на детето сутрин, протягането на котката, аромата на кафето… Трябва да умеем да ценим тези малки радости и да им се наслаждаваме!

  • ДВЕ: Ако превърнеш хобито си в професия, няма да работиш нито ден в живота си!

В моя случай „хоби” не е точното определение. Аз съм художник второ поколение и затова боите и платната са около мен откакто съм се родила. Да рисувам ми носи изключителна наслада, а че хората оценяват моите творби и ги купуват, ми носи удовлетворение.

  • ТРИ: Ако даден проблем може да се реши с пари, то това не е проблем, това са разходи! Еврейска мъдрост.

Не знам дали наистина е еврейска мъдрост, но напълно подкрепям! Замисли се и ще стигнеш до същия извод! В този ред на мисли ще цитирам и една реге песен на NARAM – “Money can’t buy life”: If money could buy life only the rich will walk this Earth and the poor will be under the dirt…. Ако парите можеха да купуват живот, само богатите щяха да са на земята – бедните щяха да са под праха…“ Така че, нека не си тровим излишно живота – той ни е само един!

  • ЧЕТИРИ: Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето!

Абсолютна истина. Животът е толкова изненадващ и непредсказуем, че колкото и да се опитваме да го наредим както на нас ни харесва, това никога няма да стане. Последен съвет от мен, много важен обаче: не бива да се опитваме да направляваме живота на децата си! Може да ги съветваме, да ги подкрепяме, да сме им опора, но никога не бива да ги тикаме натам, накъдето те не искат да тръгнат! Това би била колосална грешка!

Казвам се Мона Монева. Родена съм през декември 1980 година в Русе. Завършила съм НУИ „Проф. Веселин Стоянов” с профил Художник. Второ поколение художник съм, като през последните години съм се ориентирала главно към миниатюрата.

Рисувам малки картини, изпълнени с цветове и емоции, които хората усещат и реагират спонтанно.

Можете да ги разгледате ето тук:

https://www.facebook.com/monamonevaartist/

Снимки: личен архив Мона Монева

© Копирането на статията е възможно само със съгласието на автора Мона Монева и на Пълнощастие

ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНОЩАСТИЕ ОТ… един писател с лична райска градина, който вярва в мъдростта, а не в капризите

Comments are closed.