ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНОЩАСТИЕ ОТ… една мечатателка с фотоапарат, която разпознава истинското си „Аз“ на път и сред природата

  • ЕДНО: Оцветявай дните си и създавай спомени!

Желанието да пътувам, връзката с природата и фотографията са нещата, които истински ме вдъхновяват. Пъстротата на света около нас, изследването, малките и големи открития, новите изживявания, срещи, оставящи своя отпечатък – цялата палитра от емоции са парчета от пъзели, заключили в себе си трайни следи. Всеки ден добавям по едно от тези парчета и истински се наслаждавам на щастието, докато ги събирам. След време завършвам живописна картина, нарисувана със спомени.

  • ДВЕ: Подарявай си свобода!

Какво е истински свободен дух? Омиротворението и усещането, че си истински жив.

Изцяло съм потопена сред природата. Някъде нависоко – хълм, плато, връх. Там, на ръба на скалите идва момент, в който светът сякаш е в краката ми. Да зарея поглед и да почувствам, все едно летя като птичка над ширналия се пред мен простор е момент, който ме оживява.

Моментът на един свободен дух!

  • ТРИ: „Винаги избирай различен път на връщане“!

Мотото, което аз и моята половинка се стремим да следваме неотлъчно. Човек няма нужда от магия , за да тръгне нанякъде. Комбинация от малко въображение, повече ентусиазъм и доза мотивация може да направи план за нова дестинация. Чертаем планове, следваме маршрути, отклоняваме се, но „винаги избираме различен път на връщане“. Това ни предоставя повече перспективи и възможности.

  • ЧЕТИРИ: Поне още едно същество!

Цялата омагьосваща картина придобива смисъл, когато спомените са споделени. Любим, приятел, домашен любимец… поне още едно живо същество.

Аз съм Катя или CIELO. Никнеймът ми от фотографските сайтове. Напоследък сериозно съм се заела да опознавам всичките си страни, включително и недостатъците. Иначе, когато се чувствам в свои води, говоря много. Случва се да споря и да давам акъл. Истински обичам МОРЕТО и да се усмихвам – на залеза, на спиращ дъха пейзаж, на непознато хлапе. Фотоапаратът и аз сме заедно, откакто се помня. В началото беше само снимане за спомен. След време нещата станаха по-сериозни. Фотографията се превърна в страст – улaвяне на миг, макро на пеперуда, златен залез, морето след дъжд. Сега израсна в себеизразяване и споделяне на частичка от мен с другите.

Маршрути, посоки, пейзажи – вкупом с всички емоции и впечатления – намериха място в личния ми блог за пътуване и туризъм „Обиколки със Сиело“.

http://outingtoursbycielo.blogspot.bg/

Снимането е специален момент за мен, а фотографията е важна част от ежедневието ми.

Всички вдъхновения, осмислящи дните ми, подреждам в сайт:

cielo – Wix.com

Снимки: личен архив Катя Николова-Токушева

© Копирането на статията е възможно само със съгласието на автора Катя Николова-Токушева и на Пълнощастие.

ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНОЩАСТИЕ ОТ… един работохолик от женски пол, яхнал мотора си

Comments are closed.