ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНОЩАСТИЕ ОТ… една моделиерка на чанти и щастлива младоженка, влюбена в кучетата и всяко одухотворено създание

автор: Веселина Божикова

  • ЕДНО: Пътувай!

Най-зареждащо и разширяващо мирогледа е всяко пътуване, пък било то и съвсем наблизо, до съседния град, който го няма в никоя класация за световна дестинация. С кола, с влак, с лодка, с колело, на стоп… приключението е там, зад ъгъла и чака да го преживееш. Да го споделиш с любимите хора.

  • ДВЕ: Грижи се!

Семейството, хората около нас, животните, околната среда, природата, по-слабите или лишените – има толкова възможности да се помогне и в крайна сметка да се почувстваш щастлив заради оказаната помощ. Да избереш кауза, която да подкрепиш е едно от най-удовлетворяващите и смислени действия за мен. И начин да усещаш, че…

не си живял, не си живял напразно.

  • ТРИ: Вярвай в чудеса!

Аз вярвам в чудеса всякакви, но за по-практичните мога да се огранича до чудото на усмивката, на прегръдката, на добрата дума, на вътрешната хармония.

  • ЧЕТИРИ: Създавай!

Доскоро смятах себе си за напълно неартистична натура, тъй като не мога нито да рисувам, нито да пея, нито притежавам някакъв изявен талант. След това открих начин да работя с вълна и други естествени материали. Започнах да създавам, да комбинирам цветове и текстури в практични и приложими изделия като чанти, бижута. Това ми носи щастие и хармония.

Казвам се Веселина Божикова. Съчетавам работата ми като маркетолог, социалната ми ангажираност като зам. председател на Български голдън ретривър клуб, отглеждането на няколко щури бели голдъна и създаването на дизайнерски продукти от вълна. С чантите Baag Bags се опитвам да съчетая българския дух на древната техника на мокро плъстене с модерно излъчване.

Facebook: https://www.facebook.com/baagbags/
Instagram: https://www.instagram.com/baagbags/
Web page: http://charmstep.com/

Снимки: личен архив Веселина Божикова

© Копирането на статията е възможно само със съгласието на автора Веселина Божикова и на Пълнощастие.

Comments are closed.