ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНОЩАСТИЕ ОТ… една арменска художничка с големи, черни очи и 27 щастливи, бели нишки в косата си, която тъкмо реши да покаже на света какво излиза от ръцете й

автор: Лусия Медзикян

ЕДНО: Ходете в планината!

Животът е доста по-приятен, когато добавим към него планински въздух, огън, тишина и спокойствие. Отивайки в планината ние покоряваме не нея, а самите себе си. Тя е мястото, където се сблъскваме с величествеността на природата и разбираме колко сме малки, и това ни помага да разберем кое наистина е важно за нас. Достигайки върховете в планината, можем да погледнем буквално и преносно над нещата и да си кажем „Колкото пък да е сериозен този живот, дай да си го прекараме добре“.

ДВЕ: Много е важно да се смеете!

Тук ще цитирам един неизвестен автор, но наистина ми хареса какво е казал човека:

Честото ни умиране от смях доказва, че безсмъртието е възможно.

Така че, хора, започнете от днес. Оказва се, че е здравословно, пък и бръчките от смях са красиви! : )

ТРИ: Поставяйте си цели и ОБИЧАЙТЕ!

Когато имаме цел или мисия, не губим време да мислим за малките, незначителни, битови неща. Доста по-заети сме да постигнем нещото, което ще ни накара да сме удовлетворени от себе си, а с удовлетворението и по-щастливи. С цели е по-добре, нали?

О-Б-И-Ч-А-Й-Т-Е!

Отношенията с най-близките хора влияят директно на усещането ни за щастие. Търсете обичта и показвайте, че обичате.

ЧЕТИРИ: Бъдете добри!

Правете всичкото добро, на което сте способни. По всички начини, които знаете. На всички места, където можете. По всяко време, когато можете. За всеки човек, за когото можете. Докато можете. Всичко това прави душата ви чиста!

Аз съм Лусия Медзикян, на 27 години – едно скромно, чернооко, арменско момиче, изпълнено с любопитство към живота. Занимавам се с рисуване от 5-годишна, пък официално съм започнала на 7 години и така откарах в изучаване на изкуството чаааак до университета, та до сега : )) В момента работя в една арменска благотворителна организация AGBU София „ Парекордзаган“. В превод от арменски „пари“ означава добър, а „кордз“ – работа. Обожавам си работата, тя е свързана с комуникация с хора от цял свят, с организиране на различни културни събития, които ми дават един различен поглед за света и за хората.

Вдъхновена от всичко това, както и от голямата подкрепа на приятелите ми, тази година най-накрая предприех крачка да стартирам страница, където да покажа на хората какво умея да създавам с ръцете си. Голям фен съм на детайлите, на реализма и на бароковото изкуство, рисувам предимно графика и живопис. Много ми се иска някой ден да достигна професионализма в тази сфера на изкуството. Мечтата ми е като стана на 50 примерно, да направя едно огромно платно с много детайли, подобно на любимия ми нидерландски художник Рембранд.

  • Линк към страницата ми във фейсбук:

https://www.facebook.com/Lucia-Medzikyan-Art

Снимки: личен архив Лусия Медзикян

© Копирането на статията е възможно само със съгласието на автора Лусия Медзикян и на Пълнощастие.

Comments are closed.