ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНОЩАСТИЕ ОТ…една мечтателка, която пише книги и вярва в невъзможните неща

13720565_1564170610553481_26217210_o

  • ЕДНО: ЗНАЙ КАКВО ИСКАШ!

Онова, което съм забелязала е, че щастието е различно за всеки. Затова, ако искаш да го постигнеш, първо дефинирай какво е то за теб. Когато човек има ясна цел какво иска да постигне в живота си и по какъв начин би се чувствал щастлив, тогава е много по-лесно. Единствено тогава сме способни да създадем ясни планове и да си поставим конкретни задачи за изпълнение, които да ни доведат до нашата мечта.

  • ДВЕ: ОСВОБОДИ СЕ ОТ ЧУЖДОТО МНЕНИЕ!

Каквото и да правиш, винаги ще има хора, които да не одобряват теб, действията ти или такива, които да ти казват, че ще се провалиш. И ако се опитваме да угодим на всички, то ще изневерим на най-важния човек – себе си. Затова нека да не ти пука какво другите си мислят за теб, какво ще кажат или направят. Важното е ти и само ти да си щастлив от изборите, които правиш всеки ден.

13702448_1564174270553115_1629559556_o

  • ТРИ: ЗАБЕЛЯЗВАЙ ГОЛЕМИТЕ МАЛКИ НЕЩА!

Често ние просто…забравяме да бъдем щастливи – толкова се вглъбяваме в ежедневието си и рутинните задачи, че просто не обръщаме внимание на онези красиви неща, за които трябва да сме благодарни. А такива има в изобилие всеки ден! Затова опитайте да правите едно просто упражнение – докато вървите по улицата или шофирате на път към работа, открийте онези дребни съкровища скрити около вас. Това може да е цвете, поникнало между плочките на тротоара, мирисът на цъфтящата липа, ъгълът, по който слънчевите лъчи падат върху дъждовната локва или усещането за приятна хладина, когато снежинка докосне носа ви. Когато ги откриете, веднага ще разпознаете, че това са големите малки неща, заради които си заслужава да живеем.

  • ЧЕТИРИ: СТРЕМИ СЕ КЪМ СВОБОДА!

За мен щастието означава да си свободен – да избираш какво да правиш, кога и къде. Не обичам ограниченията и се стремя постоянно да премахвам оковите, които сама си поставям или които обстоятелствата около мен ми налагат. За да можете да имате все повече и повече свобода в живота си, задавайте си един простичък въпрос, всеки път, когато правите избор: „Аз ли така искам или „така трябва“?“ Понякога все пак ще постъпвате по един или друг начин, защото „така трябва“ – заради децата, работата, съседите, родителите или приятелите. Но задавайки си този въпрос, ще знаеш във всеки един момент дали отнемаш от свободата си или я увеличаваш.

13720440_1564170543886821_541721225_o

Йоана Вълчева, писателката, която не спира да мечтае, е на 24 години и е първият български автор на романтични трилъри. Дебютният й роман „Съвест“ изгрява на книжната сцена, благодарение на нейния упорит труд и подкрепата на близките хора. Йоана вярва, че литературата трябва да е модерна, да е развлекателна и да премахва оковите на човешкото въображение. За нея писането е призвание, защото така създава светове, в които напълно непознати хора, намиращи се в същия град или на друг континент, могат да се потопят и да усетят, да преживеят онова, което тя е почувствала и изживяла, докато е творила.

И докато „Съвест“ завладява все повече български читатели, Йоана Вълчева е готова с втори роман, който чакаме с нетърпение по Коледа.

http://yoanavalcheva.wix.com/write

13711672_1564174313886444_690065569_o

Снимки: личен архив Йоана Вълчева

© Копирането на статията е възможно само със съгласието на автора Йоана Вълчева и на Пълнощастие.

МОЯТА ЛЮБИМА ДРЕХА: е…роклята ми на цветя

Comments are closed