ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНОЩАСТИЕ ОТ… едно ведро момиче, което обича промените, дрифта и мъркащите създания

  • ЕДНО: Живей спрямо собствените си представи!

Хората често си изграждат някаква определена представа за нас, поставят ни в собствената си рамка и очакват да реагираме спрямо нея. Визирам предимно приятели, семейство, обкръжение, но и като цяло обществото. Те винаги „знаят какво“ да направим в дадена ситуация, какво да учим, с кой и кога да споделим живота си, каква кола да караме и т.н. Е, моят съвет е – не ги слушай! Позволи си да се разграничиш от това, което околните и света искат от теб и разбери какво ти искаш за себе си. Чуждите съвети са само за да ни дадат насока в разбирането на собствените желания и представи. Излушай ги и виж доколко се вписват в света ти, но си го изгради сам. Никой няма да живее живота ти вместо теб, затова и ти не живей в чуждите рамки. Съответно – не си мисли, че знаеш как другите трябва да живеят.

  • ДВЕ: Намери това, което те прави щастлив и го превърни в основно занимание!

Като се замисля… по-голямата част от живота си прекарваме „на работа“. Ако не превърнем работата си в удоволствие, то тази голяма част ще бъде пропиляна. А как да намериш това, което те прави щастлив? Много просто – експериментирай! Не спирай да опитваш от различните вкусове на живота и да търсиш своето място в него. Светът е една цветна палитра, трябва само да се пресегнем с четката и да оформим картината на нашия живот.

  • ТРИ: Бъди искрен и прощавай!

Погледни в себе си, проучи се какъв човек си, опознай се и най-вече – приеми се такъв, какъвто си! Бъди искрен със себе си, а после и с другите. Щастието е в свободата да казваме това, което мислим и да правим това, което искаме. Ако не искаме нещо – винаги можем да го откажем. Не е нужно да го правим заради някой или нещо. Не е нужно да лъжем, за да не нараним или да избегнем последствията от някой наш избор. Можем да бъдем искрени с всички около нас. Можем да кажем дори неприятните неща, но по начин, който няма да обиди или нарани. Спокойно трябва да казваме „Не!“, защото ако правим нещо, което не искаме, вървим срещу себе си. А като сме искрени, трябва да умеем и да прощаваме. Да простим на себе си грешките, които сме допуснали в израстването си, да простим и на другите.

  • ЧЕТИРИ: Допринасяй за чуждото щастие и обичай!

Усмихни се и отсреща също ще ти отвърнат с усмивка! Зарадвай семейството си, макар с нещо малко, като това да занесеш любимия им шоколад на вечеря. Дай хляб на гълъбите, нахрани и погали бездомно куче или коте, поиграй с някое дете, помогни на възрастен човек! Направи нещо добро, без да очакваш нищо в замяна! Бъди мил и състрадателен човек! Ако всеки от нас мисли така, то нещастието ще бъде рядко срещано, временно състояние. „Лошите“ хора са нещастните. Живеят в собствения си затвор, наранени и самотни, готови единствено да причиняват болка, защото това са видели от другите.

Обичай! Не бъди страхлив! Не си мисли, че като обичаш, трябва да ти отвърнат със същото. Любовта е за теб. Любовта е навсякъде, не само в романтичните отношения. Любовта е към семейството, приятелите, работата, животните, природата. Научи се на любов и уважение към света и той ще ти отвърне със същото.

Казвам се Цвети Стоева и наскоро навърших 30 години. Ако бях автомобил, вече щях да бъда квалифицирана като „ретро“. Но аз съм просто човек, по-скоро момиче, което живее в собствения си свят и представи. Работя постоянно над това, към което най-силно се стремя – свободата. Щастлива съм, когато изразявам себе си. Обичам мощните автомобили и дрифта, пътешествията в далечни земи и животните (предимно онези малки мъркащи гадини – котките). Участвам чисто любителски в автомобилни състезания и гледам да се уча от всичко, което правя. Единственият ми конкурент съм самата аз преди 2 минути, преди 2 дена, преди 2 години… Гледам да надграждам себе си и да взема максималното от това, което животът ми предлага.

Нямам идоли, които следвам, нито кумири. Във всеки човек намирам по нещо, което заслужава възхищение – независимо дали е преуспял бизнесмен или чистачката от входа с добродушната усмивка.

Смисълът в моя ден е да направя поне 1 човек щастлив. Ако успея да го постигна, значи съм изпълнила мисията си.

Едно от основните неща, които харесвам в живота си до момента е разнообразието. За моите 3 десетилетия съм опитала всевъзможни неща и те са ме направили човекът, който съм. Първата ми „работа“ беше като професионален модел. Снимах реклами и списания, участвах в ревюта. В продължение на няколко години всяка събота събуждах хората от екрана на БТВпредаването „Огледала“. Бяха изключително вълнуващи и забавни времена! После започнах да участвам в създаването на телевизионни предавания зад кадър, от там преминах в организиране на събития. Първоначално малки ревюта, светски партита, откривания на магазини, после премина в конференции. В момента съм в организацията на мащабни събития като Екстрийм фест и Тунинг шоу. Работя и като PR и маркетинг специалист, участвах в изграждането на имиджа на няколко личности, фирми, организации. Фокусът ми е в моя отбор – Mirafiori Team и двукратния ни европейски шампион по дрифт – Александър Язов – Матрицата. Заедно с тях стартирахме социално-отговорна кампания за усъвършенстване на шофьорските умения – Овладей пътя. Гордея се с нея, тъй като вярвам, че малко по малко може да превъзпитаме шофьорите, да ги научим как по-умело да управляват автомобилите си и как да реагират в рискови ситуации. Така ще подобрим обстановката по пътищата и ще допринесем за намаляването на инцидентите. Поне към това се стремя аз. Участвала съм още в доста проекти, някои от които нереализирани. Хората не бива да виждат само успехите и да си мислят –„Ето, то не е трудно“, или „Така всеки може“, „Е, то и на мен ми хрумна“ и т.н. Нереализираните проекти или тези, по които сме работили и не са успели, са ни дали базата на успешните. Затова твърдя, че трябва да експериментираме. Постоянно да опитваме нови неща и да се борим те да се случат, да не се отказваме. Или ще успеем в тях, или ще вземем безценен урок, който ще направи следващите успешни. Това важи за всяка сфера от нашия живот.

Насочила съм се към създаването на собствен блог, в който да споделям вижданията си за живота, вселената и всичко останало. Притеснявам се как ще бъде възприет, но ако успявам да накарам дори само един човек да се усмихне или замисли, значи ще си е изпълнил мисията.

http://tzvetystoeva.com/

Снимки: личен архив Цвети Стоева

© Копирането на статията е възможно само със съгласието на автора Цвети Стоева и на Пълнощастие.

ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНО ЩАСТИЕ ОТ… един обичащ автомобилите 35-годишен компютърен специалист, който стана Крал на Европа по дрифт

Comments are closed