ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНОЩАСТИЕ ОТ… Савина – момичето, което изостави корпoрациите, за да прави натурален сладолед

  • ЕДНО: Зарежи всичко, което пречи на щастието ти още днес и хукни да търсиш вятърни мелници!

––

  • ДВЕ: Твоят вътрешен глас винаги има право, остави хората да говорят!

  • ТРИ: Ти си на тази земя, за да бъдеш себе си. Бог не те е създал, за да влезеш в рамка!

––-

  • ЧЕТИРИ: Бъди минималист, нямаш нужда от повече!

Един телефон, един лаптоп, няколко тениски, два чифта дънки, едни кецове, една четка за зъби. Със сигурност имаш много повече вещи, които ползваш всекидневно. Оптимизирай ресурсите, защото многото предмети ни затормозяват и ни пречат да бъдем щастливи в дългосрочен план. Новата дреха няма да реши проблемите ти, ако сам не се справиш с тях вътре в себе си.

Аз съм Савина Николова, на 24 години, бакалавър по масмедии и комуникации, магистър по дигитална реклама. Преди две години и половина с помощта на семейството си и приятели основах дистанционно от Италия Gelateria Naturale, първият у нас магазин за занаятчийски сладолед. Преди пет месеца реших да се върна в България и да стартирам нова платформа за сладолед. В момента работя по този проект и пътувам из страната, в търсене на най-добрите праскови за плодово сорбе, защото в истинския сладолед всеки детайл е от значение. Често се шегувам, че в момента карам втора магистратура, защото истинските уроци не се научават в университета.

Всеки разговор с клиент е като изпит – не знаеш дали ще го вземеш, но ако се случи, се радваш супер много и си мислиш, че си с една карачка по-напред от целта. Само че днес целта не е диплома, а нещо много по-голямо и дори не знаеш накъде ще те отведе. Затова избрах предприемачеството пред монотонната работа в офис. Любимият ми ментор беше прав, когато ми каза, че не трябва да работя за големите корпорации, а да основа свой собствен бранд, защото в това е силата ми.

gelaterianaturalesofia.com

www.facebook.com/GelateriaNaturaleSofia/

 

Comments are closed