ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНОЩАСТИЕ ОТ… eдно вечно усмихнато и позитивно момиче, което обича да пътува и насън, и наяве 

автор: Юлия Вукова

  • ЕДНО: Опознай себе си като за начало!

Хубаво е да сме най-добри приятели със самите себе си. Хубаво е да знаем какво искаме, какво обичаме и как да го постигнем. За да сме щастливи е много важно, ама много важно да се познаваме. Няма как да направиш един човек щастлив, ако не го познаваш в детайли, в това, което иска, обича, за което мечтае. Опознаването е първата крачка към нашето щастие. Представете си, че животът е една игра. Да не гледаме толкова сериозно на него. Всяко наше действие, всяко наше пътуване, всяко наше познанство ни дава възможност да се опознаем.

  • ДВЕ: Превърни живота си в приключение!

Кой не мечтае за приключения? Кой не иска да е част от тях? Е, не е толкова трудно, колкото изглежда. Докато се възпримеме твърде сериозно, докато смятаме всичко, което ни се случва за поредица от възходи и спадове, за които сме отговорни, мисля, че ще ни е трудно да приемем живота като приключение. Но от друга страна, ако си го представим като цветно пътешествие, съпътствано понякога от дупки по пътя… Ако не очакваме винаги слънчево време, ами и някой друг дъжд или градушка… Нали знаете, че след всяка буря изгрява слънце? Гледайте на живота не изцяло с розови очила, но непременно с позитивизъм и вяра.

  • ТРИ: Мечтай! Мечтай! Мечтай!

Какво е мечтата? Мечтата всъщност е преобразуване на нашите подсъзнателни желания в реалност със силата на мисълта и действията ни. Първо – имаме си мечта, второ – почваме да търсим и намираме варианти как да я реализираме. Трето – работим за нейната реализация. Четвърто – Вселената ни помага и я сбъдваме. Много силно вярвам в силата на положителното мислене и в това, че стига да искаме, да вярваме и да си борим за мечтите си, рано или късно те се сбъдват. Напук на всички песимисти и реплики, подхвърлени към нас: “няма шанс, няма да успееш, невъзможно е”!

Всичко е възможно!

  • ЧЕТИРИ: Обгради се с позитивни хора!

Какво по-хубаво от това да си обграден от свежи, позитивни хора, които не само не се оплакват през цялото време, не те карат да се чувстваш кофти, че си позитивен и нещата в живота ти се случват, ами и ти дават заряд да продължаваш напред? Вярвам, че срещата с всеки един човек ни учи на нещо. Дава ни опит. Старайте се винаги да имате от този тип хора в живота си – само като ги чуете или видите, облаците се скриват и изгрява слънце. След това зарядът ви е ще е 100 % позитивизъм, оптимизъм, амбиция и нови идеи.

Аз съм Юлия Вукова. Археолог съм по образование, работя в сферата на телекомуникациите и новите технологии, по душа съм пътешественик и приключенец. Много, ама много обичам да пътувам. И с приятели, и със семейството. Обичам да посещавам различни места, от които има какво да взема, а в замяна да разкажа за тях на хората, които четат моя блог. Да, забравих да спомена, че от две години имам собствен блог Time2travel – или казано иначе – Време за пътуване. Такова време трябва да си осигуряваме всички. Пътуването – освен чисто като разстояния и дестинации, всяко пътуване ни среща със самите нас. Показва ни как реагираме в различни ситуации, как се справяме с трудности, как посрещаме хубавите моменти. Вярвам, че пътуването е своеобразно пътешествие на човешкото тяло и душа.

Обичам времето, прекарано с близките ми хора. Онези ценни моменти, в които сме си само ние. Говорим си, смеем се, мечтаем си. Обичам и животните. Имам си едно бяло, малко, пухкаво кученце – Джуди. О, харесвам и спорта, и природата. Активният начин за живот е важна и неразделна част от мен. Надявам се Господ да бъде винаги с мен и близките ми! Трудно е човек да говори за себе си, предпочитам да творя, да работя и създавам – емоции, усмивки, добро настроение и разбира се нещата, с които се справям най-добре.

Да оставим именно тях – делата да говорят.

  • Повече за любимите ми пътувания и приключения:

http://time2travel.bg

https://www.instagram.com/time2travel.bg/

Снимки: личен архив Юлия Вукова

© Копирането на статията е възможно само със съгласието на автора Юлия Вукова и на Пълнощастие

Comments are closed.