ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНОЩАСТИЕ ОТ… една отказала цигарите кулинарна блогърка, която е влюбена в пешеходния туризъм

автор: Петя Аргирова

ЕДНО: Поставяй си достижими цели!

Нека целите бъдат винаги близо. Огромно е щастието, когато постигнеш желаната цел. Това е като да покориш връх! Тръгваш бавно към върха, трудно е, стръмно е, уморително е. Но стигаш горе, поемаш дълбоко дъх и извикваш с цяло гърло „Успяяяях“. Гордееш се със себе си! Щастлив си!

ДВЕ: Никога не се отказвай да си поставяш цели!

Когато поставяш нови цели, променяш целия си начин на живот, променяш света около теб, променяш хората, с които общуваш. Щастието е в разнообразието, a разнообразието носи успехи и удовлетворение от постигнатото! Качваш нов връх, отново поемаш дълбоко въздух и извикваш „Аз отново успях“. Горд си! Щастлив си!

ТРИ: Гледай само напред!

В БЪДЕЩЕТО е голямото ЩАСТИЕ. Защото бъдещето е новата поставена цел, която предстои да бъде преодоляна! Има толкова много върхове за покоряване, че няма начин да спреш да си поставяш цели. Да! Трудно е! Но пък е много, много, много хубаво, когато си на върха! Много е хубаво, когато си изкачил своя връх! БЪДЕЩЕТО те зове! Не спирай, за да поглеждаш назад! Миналото ще те забави!

ЧЕТИРИ: Все пак, ако се обърнеш назад – бъди горд от това, което си загърбил!

Това е щастието. Да бъдеш удовлетворен от миналото, да живееш свободно в настоящето и да си вперил поглед в бъдещето. Щастието е да успееш да поставиш много червени знаменца на картата на света. Знаменца с твоето име и твой отпечатък!

Аз съм Петя Аргирова – само на 53 години, с много покорени върхове и с много непокорени върхове, които обаче ми предстои да покоря. Краткият ми живот е изпълнен с много постигнати цели, много разнообразие, много приятели, много държави, много професии, много изминати километри – пеша, в кола, със самолет – и само една голяма любов, само две дъщери и само трима внука. Но знам, че още много ми предстои!

Първата ми страст беше големият спорт. Бадминтонът беше моят живот, мислене, мечти, емоции, приятели. Бадминтонът ми показа, че света е много голям и шарен.

После дойде голямата любов /която вече 32 години е голяма/, семейството, децата, доберманите, къщата и… голямата промяна.

Родината стана демократична. Нова сцена. Нови амбиции, нови върхове. Поех към покоряването на модните подиуми. Успях и го направих с гръм и трясък. Имаше много прожектори, много интервюта, много нови приятели. Няколко бутика и моето хоби – ръчно плетиво – стана моя професия за около 17 години. Но… голямата любов е най-важна. Моята голяма любов на пожела да покори Германия, а аз го последвах. Нов език, нови хора, нова професия. Нови приятели, нови перспективи, ново хоби – блогърстването. Точно в този десетгодишен период в Германия дойде като гръм от ясно небе първият коментар под първата публикация в кулинарния ми блог. „Ухае на…“ се оказа поредният покорен връх. Над 5 милиона четения. Над 1000 рецепти, без да броим тези, които са предназначени за живеещите в Зоната /здравословен начин на хранене/. Посещение на Родината за награди, за интервюта, за нови срещи, нови приятели. Продължавах да мечтая, да чертая планове, да вървя пеша към поредния непокорен връх. Няма как да се покорят всички върхове на тази земя само за 53 години. Нужно е още много да се мечтае! Нужно е още много червени флагчета да кичат картата на света.

За миналото нямам време да се сещам, защото крача смело и бодро напред! Моите снимки са само от настоящето!

„Ухае на…“ е български кулинарен блог, чиято цел е да събере на едно място стари български рецепти. Рецепти, които с подробното си обяснение и богат снимков материал да бъдат полезни на всички млади българи, разпръснати по цялата земя. Защото българската национална кухня ще ни запази като нация.

Но „Ухае на…“ често наднича и в чуждите панички. Рецептите от различни държави, които присъстват в блога са лично и на място изпробвани от мен. Те са обяснени стъпка по стъпка и така, че да може и най-босия в кухнята да се справи. Моето последното предизвикателство пред мен като личност и автор на „Ухае на…“ е животът в Зоната. Балансираното здравословно хранене, наистина много подробно обяснено с рецепти и снимков материал. В блога има и разкази от бекрайните ми туристически преходи из България, Европа и света.

Интересно четиво за позитивно мислещи и щастливи хора.

Ухае на…можете да намерите на адрес: https://uhaena.blogspot.com/

Страничката във Фейсбук на Ухае на… е: https://www.facebook.com/UhaeNa/

Групата във Фейсбук за готвещи се нарича ОБИЧАМ ДА ГОТВЯ с адрес: https://www.facebook.com/groups/

Групата във Фейсбук за обичащите пешеходния туризъм е с адрес: https://www.facebook.com/groups/

Поставяйте си цели! Преодолявайте ги, колкото и да е трудно! Не се обръщайте назад, гледайте смело напред в бъдещето! Бъдете истински щастливи като се гордеете с всичко, което сте направили, правите и ще направите!

Снимки: личен архив Петя Аргирова – Ухае на…

© Копирането на статията е възможно само със съгласието на автора Петя Аргирова и на Пълнощастие.

Comments are closed.