ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНОЩАСТИЕ … от един археолог по диплома, настоящ фотограф и заклет музикален и литературен фен

автор: Явор Радев

IMG_4465

ЕДНО: Четете! 

Книгите са плацебо, лекуват всичко – от тъга и депресия до душевна и мозъчна празнота. След около час, прекаран някъде по „Света на диска“ изходът от някоя безизходна уж ситуация е точно пред мен.

ДВЕ: Слушайте музика във всеки един свободен момент, тя е портал към спокойствието!

Ще си позволя да вмъкна МОИТЕ 4 концерта, които са част от моето Пълнощастие:

  • Metallica в Пловдив. Концерт, който никога няма да забравя. За първи път една супер група дойде в България, и то не коя да е, а любимата ми – Metallica. Цял ден на крак и никаква умора. Все-още помня как се прибирахме в мега препълнения от екзалтирани фенове влак и говорехме само за концерта.
  • Голямата четворка в София. Не само, че Metallica отново бяха на сцената, но и моментът беше запечатан на видео The Big 4: Live from Sofia, Bulgaria. Не знам колко пъти след това съм го гледал и съм изследвал дали ще се позная някъде в публиката.
  • Limp Bizkit в зала Фестивална. Макар Rock the Balkans да беше един от най-странните фестивали, на които съм присъствал, вечерта стана незабравима. Фред Дърст с помощта на Уес Борланд ме превърнаха в техен голям фен. Няма да забравя как след концерта от всеки автомобил, потеглящ от зала Фестивална, се разнасяше звукът на Rollin’ (Air Raid Vehicle).
  • Spirit of Burgas 2012. Фестивалът-мечта. Нямаше име, на която и да е сцена, което да не исках да видя или чуя. The Prodigy и Korn, хедлайнерите за втората и третата вечер, буквално ни махнаха главите. Още повече, че The Prodigy забиха на рождения ми ден.

ТРИ: Бъдете физически активни!

Спортът не е само във фитнес залите, една разходка в парка е крачка за здраве.

ЧЕТИРИ: Ценете родината си!

България е една от най-старите държави на света. Не е малка, не е бедна, а народът не е глупав (както се стремят да ни вменят разни велики сили). Тук са нашите семейства, тук са нашите деца. Земен рай!

Аз съм Явор Радев, един от двамата зад проекта Пълнощастие. По образование съм археолог. Първата ми работа беше в първата музикална телевизия на България „ММ“. Дванайсет години работих в една от най-големите компании за визуални ефекти в киноиндустрията  – WWFX (Worldwide FX).

http://www.imdb.com/name/

В момента фокусът ми е върху любимите ми хора, фотографията и развитието на сайта ПЪЛНОЩАСТИЕ.

За щастието трябва да се мисли, иначе се забравя. Ние не залитаме по религии, нито ви предлагаме празни думи, пълни с патос. Семейство сме, българско, от порасналите. Убедени сме, че докато четете Съветите за щастие на най-различни хора, ще помислите и за своето щастие. Ще мислите за себе си поне няколко минути на ден.
В Пълнощастие няма нападки, лоши думи и негативизъм. Ние някак съвместяваме щастието със слушането на “тежка” музика, както и с това да си “истински мъж” и хич не ни е срам “да правим такива работи”.
Обичаме Родината си, да бъдем заедно и да надничаме към света от други гледни точки. Правим го в “Накъде с дете”, “Какво е да си?” и още от рубриките ни.

Покарай Пълнощастие всеки ден се запознавам с нови хора и научавам нови и нови неща. Уча се да ценя времето си, жестовете на добра воля – мои и чужди. Докато показвам света на дъщеря си, заедно с нея откривам и преоткривам красотата на България и на същия този свят, в който живеем.

Казват, че споделеното щастие е двойно щастие и аз се надявам поне част от моя щастлив опит да ви е от полза!

Снимки: Ева Радева

© Копирането на статията е възможно само със съгласието на автора Явор Радев и на Пълнощастие.

Comments are closed.