Glenfiddich пренаписва уиски правилата с Glenfiddich IPA

untitled-2_2

Glenfiddich представя първото едномалцово шотландско уиски, отлежало в бъчви от индийски светъл ейл (IPA): Glenfiddich IPA Experiment

Glenfiddich – най-награждаваното едномалцово шотландско уиски в света, представя Glenfiddich Experimental Series – ново портфолио, което комбинира стремежа на марката да достига отвъд границите на познатото и да си партнира с влиятелни фигури извън света на уискито.

Glenfiddich Experimental Series е създадена, за да вдъхновява необикновени и неочаквани творения, и днес ставаме свидетели на първото такова представяне – Glenfiddich IPA Experiment, първото едномалцово шотландско уиски в света, отлежало в бъчви от крафт бира – индийски светъл ейл (IPA).

Майсторът на малца на Glenfiddich Браян Кинсман създаде Glenfiddich IPA Experiment в колаборация с местен пивовар на крафт бира от Спейсайд, който споделя страстта му към оригинални вкусове. Двамата работят заедно по новото едномалцово шотландско уиски със свеж цитрусов вкус и характерни нотки на хмел от дъбовите бъчви, в които преди това е отлежавал забележителен индийски светъл ейл от Спейсайд.

За да започнат работа по новия малц, майсторите първо трябвало да измислят и създадат нова IPA крафт бира, която да влезе бъчвите за уиски, в които после да доотлежи първата експериментална партида. По време на интензивния експериментален процес са създадени три различни бири с различна сила и различно количество хмел. Браян пълни едновременно по над девет бъчви от американски дъб с различни видове IPA, които отлежават с различна продължителност, а след това пълни отново бъчвите с уиски, за да провери вкусовите характеристики.

„The Experimental Series се осланя на дългогодишната традиция на Glenfiddich в иновациите и достига нови нива на експериментация, до които не е достигала нито една друга дестилерия,“ казва Браян.

Идеята за Glenfiddich IPA Experiment беше доста необичайна, но ние бяхме изключително въодушевени – искахме наистина да си поиграем с вкусовете, за да видим докъде можем за стигнем. Първото уиски на Glenfiddich, завършено в бъчви от IPA крафт бира е доказателство за желанието ни да си поставяме предизвикателства и да произвеждаме ярки и необичайни питиета. Резултатът е забележително уиски с нотки на свеж цитрус, последвани от мека, сладка ванилия и лек дъх на хмел. Оригиналният вкус е резултат от внимателния ръчен подбор на правилните малцови уискита, които да подчертаят нотките на хмел.

Чрез партньорства и сътрудничество с инакомислещи хора от най-различни индустрии, Glenfiddich Experimental Series открива нови възможности в света на уискито. Glenfiddich IPA Experiment е първото уиски от серията, която предстои да се обогати с още нови, неочаквани предложения за ценителите на първокласното шотландско уиски.

ipa_lockup_hr-jpg_large

Comments are closed.