Glenfiddich пренаписва уиски правилата с Glenfiddich Project XX

untitled-3

Glenfiddich – най-награждаваното едномалцово шотландско уиски в света, с гордост представя Glenfiddich Experimental Series – ново портфолио, което комбинира стремежа на марката да достига отвъд границите на познатото и да си партнира с влиятелни фигури извън света на уискито. Новата експериментална серия е създадена да вдъхновява необичайни и неочаквани питиета, а днес Glenfiddich представя на света Project XX (произнася се „двадесет“) – резултат от един от най-амбициозните експерименти с малц в 130-годишната му история.

Glenfiddich Project XX е част от серията Glenfiddich Experimental, която измества границите на възможното в света на уискито, като работи в партньорство с ярки умове от различни индустрии. Новото уиски е резултат от съвместната работа на 20 уиски експерта и майстора на малца на Glenfiddich Браян Кинсман, който създава едно неочаквано, необикновено уиски – майсторска комбинация от 20 много специални единични малца.

Изправяйки се срещу традиционните методи за приготвяне на уиски, Браян кани 20 уиски експерта от 16 държави да разгледат и изберат, всеки по отделно, бъчва от складовете на дестилерията на Glenfiddich в Дъфтаун. Експертите са истинските енциклопедии на уискито, а голяма част от живота си прекарват именно като представят единични малцове на ценители, ентусиасти и новаци, споделяйки им знания и информация. Много от тях са и най-добрите експерти по Glenfiddich в страните си. Експертите от Канада, Франция, Германия, Тайван, Китай, Югоизточна Азия, Украйна, Бразилия, Англия, Шотландия, Мексико, Холандия, Южна Корея, Русия и Южна Африка се събират в Дъфтаун, за да участват в глобалния експеримент. А амбицията на Браян Кинсман е да създаде един забележителен единичен малц, като комбинира любопитството и знанията на всички тези 20 експерта.

Като резултат от тази свобода на избор, бе създадена колекция от над 20 от най-необичайните уискита в складовете на Glenfiddich, събирани в течение на 130-годишната история на марката. След като всеки един от експертите избрал бъчва със забележителна течност, от отлежали в бъчви от порто, шери и бърбън малцове, Браян умело създал финалния вариант по такъв начин, че да отразява техните индивидуални интереси и вкусове. Обединени в малка партида, финалният вкусов профил надминал всички очаквания.

Ето какво споделя Браян Кинсман:

Експерименталната серия е пример за дългата ни, богата история на иновации и увереността да пробваме нови неща по нетрадиционни начини. Отхвърляйки традиционния начин – малцовото уиски да бъде избрано единствено от майстора на малца, си поставихме за цел да създадем едно неочаквано уиски като замесим 20 уиски експерта в процеса. 20-те подбрани уискита включват едни от най-забележителните ни уискита, избрани благодарение на техния вкусов профил и рядкост, а да ги слеем едно с друго – по начин, който запазва вкуса на оригинала, беше вълнуващо предизвикателство. Проектът Glenfiddich Project XX, който лансираме днес, пресъздава първата малка партида. Има топлия, летен, плодов характер на класическия Glenfiddich, но впоследствие разкрива многообразието си с появата на вкусове на захарен памук, канела, бадем, танини от порто и женско биле.

А глобалният посланик на Glenfiddich Стюърт Грант Ралф добавя:

Участието ми в творческия процес при избирането на 20-те бъчви, които еволюираха в Glenfiddich Project XX беше невероятно. Браян е създал уникално уиски, което без съмнение е в стила на Glenfiddich, но същевременно е „изплетено“ от 20 бъчви, различни по размер, форма, тип дърво и произход. Като доказателство за невероятното уиски, което произвеждаме в Дъфтаун, Glenfiddich Project XX е питие, което ще заинтригува и задоволи вкуса на любителите на единичния малц от цял свят.

Създадена в сътрудничество с инакомислещи хора от цял свят, серията Glenfiddich Experimental използва уникален и иновативен процес, който да предложи нови, уникални малцови уискита. Glenfiddich Project XX е второто уиски от серията след Glenfiddich IPA Experimen – едномалцово уиски, отлежало в бъчви от крафт бира – индийски светъл ейл (IPA), внимателно подбрано от Браян Кинсман и местен пивовар от Спейсайд.

Серията Glenfiddich Experimental е лансирана на пазара през септември 2016 година.

xx_lockup_rgb-tif_large

Glenfiddich пренаписва правилата на уискито с Glenfiddich IPA

Comments are closed.