Аз съм Българка! – изложбата, проектът, филмът в Трявна

Заповядайте на 2 декември, събота, от 17:00 часа на откриването на представителната изложба на Национален проект „Аз съм Българка!”. Мястото е Музей „Старото школо” в центъра на Трявна.

На откриването ще се състои и премиерата на клипа, който Радослав Първанов създава специално за хронологията на снимките. С него ще ви пренесе на място в деня и часа на снимките. 20 българки и 2 деца, 28 сюжета, 37 места. Разказът ще бъде пълен, защото заедно с фотосите, филмът и авторът ще се постараят да ви пренесат в една наистина възрожденска обстановка. Изненадите не свършват дотук, но най-интересното ще можете да видите и изживеете на живо, като дойдете на откриването.

С първия по рода си проект в България Радослав Първанов обещава да се почувствате истински и горди българи и да се докоснете до историята и традициите ни, до красотата на българката и пленяващите цветове и детайли на автентичното българско народно облекло.

Изложбата ще може да видите в Трявна , като възрожденското градче е последно в обиколката на експозицията за 2017 година. Желанието на автора и продуцент на идеята Радослав Първанов е да покаже снимките във всеки град, участвал при заснемането на проекта.

Очакванията на създателя на „Аз съм Българка!” е дойдете и да се убедите в нашите чисти и истински намерения, да видите група млади хора, които обичат родината си и се стараят да запазят и покажат българската традиция на бъдните поколения. По един различен начин ще видите една различна България, такава, каквато можете да откриете по всяко време, но и непозната, защото фотографът се е постарал да заключи непознатото и любопитно в своите фотографии.

Кулминацията ще бъде голямо българско хоро на площада пред Музей „Старото школо” и светлинен спектакъл Звук и светлина.

Датата е 2 декември 2017 година – Музей „Старото школо”, Трявна, в 17.00 часа. Заповядайте!

Официално събитие във Фейсбук: www.facebook.com/events/

Трейлър на филма: www.facebook.com/i.am.bulgarian.woman/videos/

Страница на проекта: www.facebook.com/i.am.bulgarian.woman

Сайт на автора: www.parvanov.org

  • Вижте повече за носиите на две от участничките в проекта „Аз съм Българка!” 

МОЯТА ЛЮБИМА ДРЕХА… е моята носия от Средногорието

МОЯТА ЛЮБИМА ДРЕХА… e шопската носия на Елин-Пелиновата Елка

Comments are closed.