ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНО ЩАСТИЕ ОТ… едно хип хоп диджей момиче, ценител на музиката от 70-те, мечтател в света на литературата и киното

автор: Анелия Ичова-DJ Akasha

ЕДНО: Не спирай да търсиш и опознаваш себе си!

Научи се да общуваш със себе си и да приемаш онова, което откриваш. Много хора нямат куража да изразят не само способностите си, те подтискат и неудобните според тях свои качества. Не го прави! Разгадавай се, приеми кой си. Научи се да опитомяваш демонитеси, а не да бягаш от тях защото така те опитомяват теб. Не спирай да търсиш и опознаваш това, което ти е дадено и което те прави щастлив. Никога не е късно да започнеш!

ДВЕ: Любов срещу страх!

Това е продължение на правило ЕДНО. Научи се да следваш сърцето си, вътрешния си глас, тайните желания, които се страхуваш да споделиш или към които се страхуваш да направиш крачка по една или друга причина. Влюбвай се в мечтите си, изживявай желанията си, не допускай страховете да обвземат сърцето ти. Страхът поражда съмнения, съмненията изграждат зид пред същността ти, така човек поема по пътя на омразата. Ако се огледаш, ще видиш – много хора са поели по този път. Хора, нямали кураж, неизживяли желанията и мечтите си; хора, които сочат другите с обвинения, проектиращи собствения им неуспех. Не бъди от тези хора! Вдъхновявай се от успеха на другите, не се страхувай да опитваш, не се страхувай да губиш, опитвай отново и отново и се учи. Всяка ситуация носи своя урок.

ТРИ: Внимание!

Имай внимание към малките неща. Колкото и клиширано да звучи, има много големи и важни неща, които ние правим малки, като ги оставяме на заден план. На първо място имай внимание към хората, с които общуваш. Изслушвай какво имат да ти кажат. Живеем в ера, в която всеки е забил поглед в екрана на смартфона, телевизора, лаптопа и това, което се случва около нас в реалния живот остава на заден план. Пропускаме и не изживяваме пълноценно някои от най-сладките моменти, като ги заменяме с нещо, което не е там.

Знай, че щастието на другите е и твое щастие, а твоето щастие е тяхно. Понякога имам чувството, че живеем в ерата на Аз-а срещу Другите. Другите невинаги е нарицателно за врагове, другите могат да се окажат най-близките ти хора. Ако пък някой е срещу теб, то това не означава, че ти си срещу него. Не можеш да бъдеш срещу някой, който не познаваш или не си разбрал. Наблюдавай хората, изучавай ги, изучавай себе си и не губи фокус.

ЧЕТИРИ: Честност!

Винаги избирай пътя на истината. Пътят на истината е пътят на свободата. Бъди честен в намеренията си, ако искаш някой да последва идеите ти. Ако искаш да създаваш и твориш в екип, това е най-важно. Бъди открит, когато общуваш. Този, който е облякъл същността си в его е човек, който не е чист – на първо място пред себе си. Щастието е да можеш да се довериш, да има на какво да се отдадеш, да не изпитваш страх, да бъдеш себе си и да бъдеш внимателен към тези, които са поели по този път!

Казвам се Анелия Ичова, в хип хоп средите съм известна като DJ Akasha. Посветена съм на хип хоп културата, ценител съм на изкуството в различните му форми. Голяма страст имам към киното и литературата. Обичам да общувам с хора с характер и позиция, хора които се изразяват смело и не се боят да бъдат оригинални и различни. Уважавам честността и лоялността. Защитавам ревностно това, в което вярвам и се боря безкомпросно за това, което съм си поставила за цел. Освен DJ, съм организатор на различни хип хоп събития и имам планове да осъществя още под шапката на Rock On Jamz.

Снимки: личен архив Анелия Ичова-DJ Akasha

© Копирането на статията е възможно само със съгласието на автора Анелия Ичова-DJ Akasha и на Пълнощастие.

Comments are closed.