ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНОЩАСТИЕ ОТ… един вечно млад мъж на 55, който си почива, като снима красотата около себе си

автор: Асен Великов

ЕДНО: Не губете време в негативни емоции!

Не си губете времето да завиждате. Не отлагайте мечтите си уж за по-добри времена. Постарайте се да се вглеждате не в недостаъците на ближните, а в положителните неща с които ви даряват! Радвайте се на хубавите неща! 

Животът, казват, не е броя на вдишванията, а миговете в които сте оставали без дъх.

ДВЕ: Докато можеш, работи!

Като собственик на цех за производство на пуловери, един от последните мохикани (или шоп) в този бранш, смело мога да кажа: докато може, ще работим.

ТРИ: Отдай се на любимото си хоби!

Моето е фотографията. В последно време зациклих на фолклорна и етно фотография. Както обичат да ме подкачат колегите, особено внимание обръщам на портретите на красиви българки, българчета и българи.

ЧЕТИРИ: Никога не е късно!

Исках да стана космонавт, футболист, артист… Ама на, не станах! Ноооо, друг път. Може би в някой друг живот. В 11-ти клас исках да стана добър фотограф. Сега се приближавам леко до тази си мечта. И се радвам, и се старая да не я изпусна.

Аз съм Асен Великов. Роден съм през 1962 година в София, но израстнах в град Левски, Плевенско. Като ученик се занимавах с народни танци, свирих на цигулка и мандолина, играех баскетбол и хандбал. Завърших текстилно инженерство в Техническия университет в София. Имам малка семейна фирма за производство на пуловери. Щастливо женен съм и имам три деца (а как исках да са поне пет).

Автор съм на фотографската изложба „Различната България“, в която чрез изображенията на жени, мъже, деца или семейства, облечени в традиционни носии, свързвам богатото ни фолклорно наследство с настоящето, в което живеем.

http://www.assenvelikov.com

https://www.facebook.com/assenvelikov

Снимки: личен архив Асен Великов

© Копирането на статията е възможно само със съгласието на автора Асен Великов и на Пълнощастие

Comments are closed.