Гарванът – полита отново от 23 август само в кината

Нямаш представа какъв ад те очаква.

Това лято мракът възкръсва с предстоящата модерна адаптация Гарванът, която ще ни попилее с могъщ размах от 23 август само в кината. Както хитовата версия от 1994 г. с покойния Брандън Лий, така и предстоящият римейк са базирани на абсолютния шедьовър в света на графичните романи на Джеймс О’Бар, който от първата до последната страница ни потапя в една мрачна и завладяваща атмосфера, несравнима с никоя друга. Новата продукция обещава да запази това легендарно наследство, като същевременно ще ни покаже съвременния прочит на обичаната от толкова много поколения история.

В сенчестите прегръдки на мрачния свят на Гарванът, в който ехото на скръбта отеква, а завесата между световете става все по-тънка, сродните души на Ерик Дрейвън (Скарсгард) и Шели Уебстър (FKA twigs) се преплитат в танц на любовта и трагедията, когато демоните от тъмното й минало ги застигат и двамата са брутално убити. Получил шанса да спаси истинската си любов, като се жертва, Ерик е дарен със силата на бог, която надхвърля границите на смъртта. Прекосявайки неземните царства на живите и мъртвите, пътят на Ерик е осеян със сенки и осветен от трептящите пламъци на отмъщението. Той безмилостно преследва онези, които са отнели единственото му щастие и се заклева да пренапише трагичната история на тяхната гибел, за да си върне светлината, която им е така несправедливо открадната.

Талантливият Бил Скарсгард споделя: „Като дете бях голям фен на оригиналния филм и за мен беше голяма чест да приема ролята на Ерик Дрейвън. Но всъщност това, което ме привлече, беше желанието на Рупърт Сандърс напълно да преосмисли историята и героя и да ги адаптира към съвременната публика. Това е герой, който знам, че мнозина почитат и са силно привързани към него – той не прилича на никой от персонажите, с които съм се захващал досега. Работата със забележително талантливата FKA Twigs беше вълшебна. Чувствах се отговорен към историята на Ерик и се постарах да остана верен на духа на оригиналната продукция; нямам търпение светът да види филма и се надявам, че той ще резонира с публиката толкова силно, колкото и с тези от нас, които участваха в него.“

Изпълненият с емоция и много кръв трейлър ни запознава с немъртвия отмъстител и неговата любима, в чието име той получава коршум след коршум, но продължава да се бори за своето възмездие дори от отвъдното.

Режисьор на Гарванът е Рупърт Сандърс, а сценаристи са Зак Бейлин и Уилям Шнайдър. Продуценти са Едуард Р. Пресман, Самюъл Хадида, Виктор Хадида, Джон Дженкс и Моли Хасъл. Актьорски състав включва Бил Скарсгард, FKA twigs, Дани Хюстън и др.

Отмъщението отеква по-силно от всякога с Гарванът от 23 август само в кината.

  • Информация – Форум Филм България

Comments are closed.