ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНОЩАСТИЕ ОТ…Евел Инара, или по-скоро четири начина да се справим с тъгата и паниката

автор: Евел Инара

Евел Инара

ЕДНО: Утрото е по-мъдро от вечерта!

Дори най-ведрите и щастливи хора понякога се поддават на паника или тъга, неизбежно е. Спомням си как в детството ми мама ме успокояваше с тази народна мъдрост. „Утрото е по-мъдро от вечерта, легни си, не го мисли“. От опит знам, че е вярно. Лягам си, а на светло ситуацията изглежда доста по-добре.

ДВЕ: На празен стомах всичко изглежда по-черно!

Тази максима съм заела от приказките, има я и в любимия ми филм „Red Riding Hood”. Знам, че когато сме тъжни, гърлото се е стегнало и не ни е до ядене. Обаче помага, така че си намирам нещо вкусничко и си хапвам.

Евел Инара

ТРИ: При кошмари се завърти наопаки!

Тоест, възглавницата отива на мястото на краката или обратното:). Десетина години ме преследваше един и същи кошмар, а този номер го научих от татко ми. Една нощ, след като пак не можех да заспя, той ми предложи да пробвам. Ползвам номера и до днес, работи безотказно.

ЧЕТИРИ: Излей си мъката!

Понякога се налага да го направим не само веднъж, а безчет пъти. Ако няма желаещи да те изслушат, може да се разказва на празната стая, може да се напише. Ето я полезната роля на дневничето – нищо, че да си водиш дневник се приема за малко странно. Дори да не е дневник, а лист, който после ще изгориш, излей си мъката. Не я дръж в себе си, тя трови щастието.

Евел Инара

Аз съм Евел Инара, фентъзи автор съм. Ако харесваш жанра, можеш да си свалиш безплатно романът ми „Otium” или „Мъжете Ерми, които нямаха майки“. В момента съм по средата на втория си роман и макар да се пише по-лесно от първия, пак става толкова бавно. В ежедневието ме наричат Ева, зодия Телец съм, семейна, майка, блогър и още доста други неща. Усещам липса на време, на сън и на неприкосновеност, ала не и на щастие. Дано моите четири трика ти помогнат при атаки тъга!

Евел Инара

Това са моите два проекта:

Снимки: личен архив Евел Инара

© Копирането на статията е възможно само със съгласието на автора Евел Инара и на Пълнощастие

Comments are closed.