ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНОЩАСТИЕ ОТ… едно шантаво момиче, което се занимава с фотография, учи авиация и е винаги с готова раница за пътешествия

автор: Ели Дели

  • ЕДНО: Следвай мечтите си и се наслаждавай на пътя!

Мечтай! Бъди смел и действай – мечтите се сбъдват, но трябва много вяра, труд и упорство. Вярата в нашите цели ни дава мотивация да продължим да се борим за тях, да бъдем постоянни. Да сме целеустремени и да имаме високи цели е страхотно, НО и пътят, по който минаваме, за да достигнем до заветната цел е наистина важен. Нека правим всичко с удоволствие, нека се запознаваме с нови хора, нека бъдем щури! Нека създаваме спомени, защото е истина – щастието се крие в малките неща.

  • ДВЕ: “Просто плууувай!“

Както пее синята рибка Дори от любимия на всички анимационен филм „Търсенето на Немо“: просто плууувай! В живота си ще имаш и хубави, и лоши моменти. Приемай всяко предизвикателство с усмивка и продължавай да се бориш. Животът е цветен!

  • ТРИ: Пътувай!

Обикаляй страната и света, запознавай се с нови и различни хора, опознавай културата, обичаите и езика. Бъди себе си, бъди свободен. Само с една раница на гърба си, човек може да забогатее! Светът е прекрасен и няма търпение да се срещне с теб! Помни – шумните и известни места в един град или местност са страхотни, но малките, тихи, закътани кътчета винаги носят по-специален заряд 😉

  • ЧЕТИРИ: Бъди доброволец!

Да помогнеш на възрастна жена да пресече пешеходната пътека е доброволчество, да помогнеш на дете да свали топката си от дървото е доброволчество, да нахраниш коте от улицата – също. Прави добрини, без да очакваш нещо в замяна, а просто ей така – от сърце. Всеки малък жест на съдействие и внимание променят света към по-добро. Усмивката и блясъкът в очите на някой човек или животинче, силната прегръдка от благодарност, са безценни. Повярвай ми, тези моменти имат силата да те направят щастлив!

Аз съм Ели Дели, от града на хумора – Габрово. Не мога да разказвам вицове, но пък винаги ми е много забавно. Уча авиация в София и се опитвам да балансирам образованието си с няколко още мои страсти. Доброволец съм от 7 години в младежката организация ИМКА Габрово (YMCA), която вярвам, че ми помага да израстна като личност и да откривам най-доброто в себе си. Пътувам и участвам в най-разнообразни обучения, каузи и фестивали, което ме среща с невероятни хора от целия свят, запознава ме с техните истории и създава приятелства до живот. Обожавам да пътувам! Винаги съм в готовност с раница на гърба и фотоапарат в ръка да се гмурна в следващото приключение.

Като казах фотоапарат – ами да, занимавам се с фотография. Започнах любителски, но искрата в сърцето ми се разпалваше все повече и повече. Започнах да мечтая силно… и така, след като се преместих преди няколко години в София, започнах да работя по въпроса да превърна любовта си в професия. Със сигурност имам още доста да се уча и ме очакват доста безсънни нощи, прекарани в „здраво бачкане“, но аз нямам търпение за тях. Концертната и събитийната фотография ме правят истински щастлива и ми дават възможности да бъда част от различни кауза, културни събития и забавления. Обожавам да съм на такива места, там се чувствам на правилното място, сред прекрасни, творящи хора. Щастлива съм, че чрез фотографии успявам да създавам спомени на хората около мен, които да им напомнят с усмивка за отлетелите емоции и моменти. Чувствам се толкова благодарна за всеки един човек, който досега ме е подкрепил, дал ми е шанс и ме е предизвикал в това мое начинание!

Това е видеото на Мирян Костадинов, което заснехме с него през 2016 година:

Instagram: @delipand

Facebook: Eli Deli

Вижте няколко мои любими снимки:

Снимки: личен архив Ели Дели
© Копирането на статията е възможно само със съгласието на автора Ели Дели и на Пълнощастие.

Comments are closed.