Етнобас и хип-хоп, реге и електроника на сцената на City Stage

Родната етнобас формация Oratnitza, която наскоро отбеляза 10 продуктивни години от съществуването си, ще излезе на една сцена с един от най-уважаваните ветерани в DJ общността – DJ Vadim, на 23 ноември в столичния клуб City Stage. Събитието обещава на меломаните да открият нови музикални хоризонти, в които пренебрегвани или забравени мелодии се възкръсват за нов живот.

В събитието се включва и DJ Bosskar Wild, който е и автор на българското предаване за хип хоп култура „FUNKДЪРГРАУНД“ и на предaването „DIFFERENT SOUL“ по лондонското Soundwave Radio.

DJ Vadim се е превърнал в изключително уважаван новатор в редица области през своята кариера, „ветеран в DJ общността и един от най-важните продуценти в твърде много общности, за да могат да бъдат изброени, Вадим никога не се изчерпа откъм идеи“ (Списание URB). По време на кариерата си, която скоро ще отбележи своята 20 годишнина, той е бил на турнета в повече от 77 страни и е участвал в над 3000 събития.

През 2002 г. Вадим е номиниран за „Грами” за работата си със „7 Notas 7 Colores”, както и за награда Sony за своето радио предаване „Around the World in 8 Relays ”, излъчвано по BBC World Service. Музикалният репертоар на Вадим обхваща реге, дъб, хип хоп, соул, джънгъл и бас. Продуцент е на много солови и групови албуми в тези жанрове.

Оратница са шестима млади български музиканти, които споделят любовта както към традиционния фолклор, така и към съвременните басови жанрове. Затова наричат уникалния си звук „ETHNOBASS“. Още от своето раждане бандата е водена от желанието си да открие какво се крие извън музикалното статукво. Това кара музикантите да поведат българския фолклор на диво пътешествие. С течение на годините репертоарът им поглъща цветове и аромати от местния ъндърграунд и далечните континенти. Донасяйки у дома съкровища от тези свои експедиции, те предават факлата на българската традицията.

Музиката на Оратница е смесица от български фолклорни мелодии, песнопения в ортодоксален стил, елементи от световна музика, хип хоп, дъбстеп, трап, D’N‘B и неравноделни ритми. Оратница интерпретира българските традиционни песни по начин, по който нашите поколения наистина могат да се възприемат.

Стефан Игрибозов – Боската или по-познат като DJ Bosskar Wild, се занимава с музика от 13-годишна възраст. През времето минава през много жанрове, първо като слушател и след това като DJ. Soul, Funk, Hip Hop и различни подстилове на електронната музика са фрагментите, които могат да се чуят в сетовете му. Автор на българското предаване за хип хоп култура „FUNKДЪРГРАУНД“ и на предaването „DIFFERENT SOUL“ по лондонското Soundwave Radio.
„Предпочитам мажор, но понякога се налага минор :)“

Билетите за уникалното събитие в City Stage са в продажба онлайн на EPAYGO и на касите на EasyPay, като промо билетите на предварителна продажба излетяха само за няколко дни:

  • Редовните билети за Lost & Found: DJ Vadim + Oratnitza, са на цена от 20 лева, а в деня и на място скачат на 25 лева.
  • VIP билетите, които осигуряват седящо място, струват 30 лева, а VIP сепарета до 8 души се продават за 220 лева (ограничени до 3 бр.).

Информация: City Stage

Comments are closed.