ЗЛАТЕН КУКЕР – СОФИЯ. Международeн фестивал на анимационния филм

КОГА: От 7 до 13 май 2018 година.

КЪДЕ: В София, в кината АРЕНА Запад, CINE GRAND, в парк Боби и Кели и в залата на БЧК.

УЧАСТНИЦИ: над 1500 филма от 94 страни

Средствата от билетите ще бъдат дарени за деца и възрастни в нужда! 

НАГРАДИ: Голяма награда “ЗЛАТЕН КУКЕР”. Специална награда на името на „Пройко Пройков”. Награди в различните категории.

За многобройните гости на фестивала „Златен кукер – София“ ще бъдат организирани специални пътувания, за да посетят забележителностите на нашата красива страна.

Фестивалът, чието девето издание ще се проведе тази година, се организира от Анимационно студио АНИМАРТ и БАНХА – Българската асоциация на независимите художници аниматори „Пройко Пройков“(Пройко Пройков е бележит български аниматор, бел ред). Създател на фестивала е аниматорът, режисьор и сценарист на множество анимационни филми Надежда Славова, също създател и председател на БАНХА.

Тази година БАНХА “Пройко Пройков” представи своя първи каталог на филмовия фестивал Берлинале. Каталогът включва партньори и членове на асоциацията, като всеки от тях е представен на отделна страница. Каталогът има има и електронна версия, която може да бъде свалена безплатно на адрес www.baicaa.org. В края на март предстои да бъде качена и българската версия.

Вярваме, че с помощта на този изключително красив каталог ще увеличим престижа на българските аниматори и илюстратори както в страната, така и в чужбина.

На премиерата на каталога членове на асоциацията се срещнаха с над 50 продуценти и собственици на компании от цял свят. Предстои каталогът и работата на асоциацията да бъдат представени на кинофестивалите в Анеси, Кан, Ванкувър и други. Международното популяризиране на българските илюстратори и аниматори ще върви паралелно с мащабна кампания и в България.

Асоциацията подготвя пътуващи изложби, прожекции на филми от анимационния фестивал ЗЛАТЕН КУКЕР – СОФИЯ“, презентации и дискусии за възможностите за работа в творческите индустрии в страната.

Comments are closed.