КАКВО Е ДА СИ… българският Франкенщайн от Looneytools и неговите екзотични животни

автор: Чудомир Драгнев

Прекарах няколко години в сферата на праховото боядисване, където всъщност се запознах с метала и това продължава и до наши дни. Не аз избрах своята професия, а тя мен. Металът се отвори пред мен и без да се дърпам, навлязох в непознатата материя. Един прекрасен материал – за силни мъже с въображение и сръчни ръце.

Когато си със свободна професия, често работата е много повече, отколкото когато работиш за някого.

СУТРИН:

  • Ставам рано, около 7:00 ч. сутринта и пускам сутрешното кафе, на което се наслаждавам на балкона, който съм превърнал в малка градина. Грижа се за цветята и пулверизирам охлюва ми Цезар, ако има нужда.
  • В 8:00 ч. тръгвам към работилницата ми, която е на 10 минути от вкъщи. Първото и най-важно нещо, когато вляза, е да избера музиката за деня и да преценя как да работя със започнатите и предстоящи проекти.

ОБЯД:

  • Обядвам винаги по различно време, обикновено между 12:00 – 15:00 ч. Зависи колко съм вглъбен в заниманието си. Следобед обикновено се срещам с други артисти или приятели, с тях коментираме вълнуващите ни неща.
  • Ако е лято, работата продължава докъм 20:00 ч.. Чакам да се скрие слънцето, тъй като в последно време не ми понася.

ВЕЧЕР:

  • Почти в 100 % от случаите бързам да се прибера при моята любима, за да ѝ надуя главата с впечатленията ми от деня. Заедно си приготвяме вечеря, която обикновено хапваме преди 21:00 ч., след което се наслаждаваме на любими за нас занимания.
  • Вечерта приключва между 00:00 – 1:00 ч., а някой път чак в ранната утрин.

Аз съм Чудомир Драгнев. На 35 години съм, собственик на марката за нестандартни метални изделия “Looneytools”. Винаги съм искал да се занимавам с животни, но металът се оказа моята голяма страст. Екзотичните животни и растения продължават да бъдат част от моето хоби.

Най-голямата ми гордост са хората, на които съм предал таланта и уменията си. Гордея се с прекрасната си, добре оборудвана работилница. Наскоро имах шанса да се представя в галерия „Квадрат 500“ на изложбата „Синтезис“ под патронажа на нейно превъзходителство г-жа Астари Расжид / Посланик на Република Индонезия в Република България /. Съвсем наскоро ще открия изложбата „Самозванци“ в галерия НДК, на която съм организатор. Там ще представя хората, които по някакъв начин са били до мен или все още са в амбициозното ми начинание, а именно марката “Looneytools”, както и първата ми серия от 44 броя колекционерски роботчета.

https://www.facebook.com/Looneytools/

Снимки: личен архив Чудомир Драгнев

© Копирането на статията е възможно само със съгласието на автора Чудомир Драгнев и на Пълнощастие.

Comments are closed.