КАКВО Е ДА СИ: Програмист, турист и блогър

автор: Ели Иванова

Здравейте, казвам се Елена, приятно ми е. За вас съм Ели, нали сме на ти :-). Професионално се занимавам с програмиране за уеб, но станах програмист малко случайно. Като ученичка бях много добра по математика – ходех по школи, състезания. Исках да стана математик, да откривам и доказвам нови методи и решения на разни математически проблеми, да създавам нови теории. Затова завърших математика. До този момент нещата вървяха по план. Само че, когато тръгнах да си търся работа се оказа, че местата за математици са малко „кът“. Така започнах уж временно като програмист в един институт на БАН, а после и в частния бизнес. И така – до сега. Харесвам работата си – всъщност не съм никак далеч от математиката. Освен това, скука няма – проект с проект не си прилича и постоянно излизат нови неща – технологии, стандарти.

  • Един мой обикновен делничен ден:

Сутрин:

Започвам с половин час гимнастика и освежаващ душ. Това е моето си време. Само за мен. Важно ми е, защото през по-голямата част от деня съм зад бюрото.

После закуска, кафе и преглед на новини и социални мрежи.

Следва работната част от деня – мейли, работа по проекти, код, документация, запознаване с разни стандарти.

Вечер:

Е време за семейството – готвим, хапваме, споделяме кой как е прекарал деня си. След вечерята е време за разпускане – често чета, търся информация за интересни места, които да посетим или се занимавам с блога.

Аз съм Ели Иванова – по образование математик, по професия програмист, по дух – запален турист, а в последните години и блогър – автор съм на блога Друми в думи. Тематиката на блога е туризъм и пътешествия, предимно в България. Работата ми на програмист ми помага да поддържам блога си на добро техническо ниво, а вдъхновението от пътуванията и красивите места се превъплъщава в съдържанието на блога.

ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНОЩАСТИЕ ОТ… един математик, програмист и (най-вече) запален турист

Снимки: личен архив Ели Иванова

© Копирането на статията е възможно само със съгласието на автора Ели Иванова и на Пълнощастие.

Comments are closed.