КАКВО Е ДА СИ: МОМА плетачка

автор: Ангелина-Ая

Как се случи? На една пейка в един парк видях две усмихнати, прекрасни деца с шапки, които имаха всички цветове. Никога не бях виждала нещо по-красиво. Усмивка на дете и всички цветове!

Тогава реших, че ръчно плетените дрехи са нещо, което ти дава възможност да носиш красотата в ръцете си… буквално!

Сутрин:

Как започва един мой път-ден – защото всеки ден е нов път! Ставам в 9 часа, 10, 11, 12, 13 часа… Зависи колко топлина съм изплела през нощта! Винаги плета през нощта. Има нещо магично в небето, когато не го виждаш, но знаеш че е там! Има и щурци, и мухи, и комари има, но има и звезди.

  • Кафе… с много мляко и захар.
  • Душ!
  • Никога не се реша, но си мия зъбите редовно.
  • Дрехи – възможно най-широките. Нарочно, за да не ме урочасват.

Не закусвам. Повече обичам да пуша. Не че вечер не мога да изям поне 2 кила храна, но…

Тръгвам. Не знам колко е часа, вървя пеша! Отивам за прежда. Понякога си взимам и червило – нарочно, да знам че имам, иначе не се червя. Не защото не искам, ами не мога.
Продължавам да вървя, мисля за вечерята и детето, котките, дали да не взема още прежда… Ще направя телешко варено… Връщам се за още прежда… Детето няма да го яде това. Колко още прежда да взема?.. Ще го яде, щото т`ва да не е алю-хулю? Ще се научи да яде всичко… Взимам още прежда.
В куриерския офис съм, продължавам да не знам колко е часа. Еееее, забравила съм две пратки, ще се върна пак до куриерите. Откъде да купя телешко?

Вечер:

Плета, храня се, гоня котките. Плета. Ставам да пуша, защото клиентка ме е спасила. Вдигам си главата за секунда и хоп – котките за върху почти готова жилетка. Почти съм жива, когато рязко в главата ми идва мисъл: Да взема ли още прежда?
Всичко ми минава, защото знам че утре ще взема най-красивата прежда от най-добрата вълна.

После е нощта… и всичкото творчество.

Аз съм Ангелина-Ая, на 37 години! Плетачка съм в МОМА … моята МОМА. Всичко е ръчно плетено, дори етикетите – така ми харесва, не че много съм сръчна. Каква исках да стана ли? Точно това, което съм. След време искам да съм същата, с три кила по-малко 🙂

Всичко, което искам не знам дали ще дойде. Но знам, че това което трябва, ще е до мен!

https://www.facebook.com/MOMASALUTSKA/

ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНОЩАСТИЕ ОТ… Ангелина

ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНОЩАСТИЕ ОТ… едно рошаво, шумно момиче, което превръща преждата в прегръдки

Снимки: личен архив Ангелина

© Копирането на статията е възможно само със съгласието на автора Ангелина и на Пълнощастие

Comments are closed.