КАКВО Е ДА СИ… вещ в руните, кристалите и билките пламък, прелитащ между София и Синеморец

автор: Пламена Гиргинова

Аз съм Плам! Заемам се пламенно с всичко, което ме заинтригува. Преди да се заема така отблизо с духовното, се занимавах с ефира.

Светът ми беше музика с Телевизия ММ. Имах късмета да започна професионалното си развитие в наистина готини за времето си кино и TV продукции. Например „Господари на ефира“, „Стъклен дом“, „Под прикритие“, също и в много реклами. Работих като асистент-режисьор, кастинг-режисьор, селекционер на фестивални филми, изпълнителен продуцент…

После продължих с организирането на големи корпоративни и светски събития.

Накрая взех, че се преместих на село – чак в Синеморец. Там правех най-култовите дюнери на южното ни черноморие, доброволствах към местното читалище „Синева“ и се свързвах с природата на Странджа.

Вървях към духовното.

Днес работя основно със скандинавските руни. Често отговорите, от които се нуждаем, са в самите нас, но трудно ги намираме. За тази цел може да използваме инструмент като оракула – като личен съветник и връзка с вътрешния Аз. Освен с консултации, се занимавам и с изработка на оракули и рунически амулети. Материалите, които използвам, са от плажовете на Странджа. Открити са сред най-красивите места в България, където енергийно заредена древна, застинала лава непрекъснато среща солените вълни на Черно море.

СУТРИН:

Когато мога, винаги ставам рано. Иска ми се всеки ден да посрещам слънцето с йога, да пия вода с лимон, да закуся и да се отдам на куп други здравословни ритуали. Ала има дни, в които просто скачам в някакви дрехи, мия си зъбите и започвам да отмятам задачи, докато тялото ми се опитва да ме отхвърли…

В сутрините правя преглед на вещерските социални мрежи, на публикациите и рекламите за деня. Проверявам къде са звездите и какво ни готвят, обстрелвам приятелите със сутрешни мемета. Тогава хоп – денят е започнал.

СЛЕДОБЕД:

Тогава идват часовете за консултации с Таро и Руни. Обикновено си запазвам един ден от седмицата за гравиране и изработка на езотеричните артикули или за събиране на материали. Обичам да се разхождам по плажовете на Странджа за камъни.

ВЕЧЕР:

Някой път няма лягане! Вечер обичам да общувам и да танцувам. Обаче гледам да има поне две-три вечери в седмицата, в които да остана насаме със себе си.

Пламена Гиргинова е на 41 години, зодия Риби. Родом е от града на сините скали, вятъра и Стоте войводи, където завършва техническа гимназия. Като дете прекарва часове, заровена в семейната библиотека – сред книги за митове, древни култури и обичаи.

Занимава се с Philosophia Perennis (Вечна мъдрост, бел. ред). Вече повече от 20 години изследва теми като скандинавски руни, енергията на кристалите, силата на билките, различни системи за дивинации (гадания бел. ред.), синхроничността като явление и проявлението на енергията в нашия свят.

Забавен факт: има абсолютна адашка – оперна певица и диджей – с която се познават.

СТРАНИЦАТА на ПЛАМ във FB:

https://www.facebook.com/oraclesandrunes

Плам има и страница в Инстаграм, която е с ограничение за възраст (над 16 години):

https://www.instagram.com/oraclesandrunes

снимки: личен архив Пламена Гиргинова

редактор: Евел Инара

Пълнощастие 2024 © Всички права запазени.

Препечатване на текста, изображенията и части от текста е възможно само със съгласието на авторите на статията.

Comments are closed.