КАКВО Е ДА СИ: Художник, търговски дилър и сурвакар, който гони злите сили

автор: Владимир Стоянов

Животът е низ от предизвикателства. Ярък пример за едно от тях в моя живот е именно новата ми работа или основна дейност, с която се занимавам. Преди да кажа в какво се състои, трябва да дам яснo описание на професията „дилър“.

Дилър е:

Борсов агент или търговски пътник, който се занимава с покупко-продажба на ценни книжа или други стоки за своя сметка срещу комисиона или процент от сделката.

Преди да започна да се занимавам с този вид търговска дейност, имах представа за естеството й от личен и не дотам личен опит. Тя обаче ми допадна изключително много, изпитвам удовлетворение от работата си. Представях си, че ще бъда непрекъснато зает, а се оказа, че това зависи изцяло от мен. Мога да работя толкова, колкото ми се работи. В повечето случаи, колкото повече работя, толкова повече ми се работи, защото жъна и успехи. Все пак съм в сферата на директния маркетинг и това ме учи и обогатява всеки Божи ден, все повече.

8:30 Закусвам по строго определен хранителен режим, който ме тонизира и зарежда с енергия. Пия домашно направено, дизайнерско кафе, приготвено от мен.

9:30 Тръгвам за работа или по задачи.

10:00 В офиса съм и се подготвям за редовните ми ежедневни срещи, телефонни разговори и административни приготовления, с което давам заявка за един дълъг, но успешен ден.

11:00 – 13:00 Служебни срещи с колеги или клиенти в офиса.

14:00 Обяд, който завършва с кафе.

15:00 – 17:00 Най-често съм в автомобила и по срещи извън офиса или други задачи, с които съм запълнил графика си. Всичко зависи от естеството задачите. Понякога пропускам обяда, заради непредвидени разговори или срещи.

18:00 до 21:00 Обикновено съм на презентация в дома на клиенти и домакини, с които имам предварителна уговорка седмица по-рано.

21:30 – 22:00 У дома съм и вечерям. При малко повече ентусиазъм и вдъхновение, в зависимост и от часа и настройката, съм в художественото ми ателие. Там разпускам, творейки до късните часове на нощта. Обикновено това е моето време. Времето, в което изкарвам всичко събрано през деня в няква форма на изкуство: пластика, картина, скулптура, маска, керамика или бужу.

През почивните дни моят вид работа е с повишен интензитет, тъй като тогава повечето хора могат да си позволят и освободят време за мен. Понякога се налага да правя по три презентации на ден. В случай, че нямам толкова гъсто подреден график и имам нагласа и вдъхновение, прекарвам времето си или в ателието или сред приятели.

Казвам се Владимир Стоянов, на 32 години съм. По професия съм търговски дилър – супервайзер директни продажби. По образование съм художник, педагог и икономист. Имам много хобита, но едно от тях е пряка част от моето „Аз“ – това да съм сурвакар („кукер“). Обичам баскетбола, да свиря на китара и да пътувам и опознавам нови места. Всичко, което съм научил в моя живот, ми носи различен вид дивиденти при работата с хора, директния маркетинг, търговията и разбира се владеенето на аудитория и лидерските умения за водене на различен вид комуникация в съвременния, забързан свят.

Имам десетки изложби, участия в такива, биеналета, уъркшопи, пърформънси, презентации и работни срещи от различно естество. В този ред на мисли, гордея се, че се водя от един от най-любимите ми девизи в живота:

Хората, които не успяват са тези, които не опитват.

Ето как да познаете Владимир Стоянов като сурвакар през януари:

МОЯТА ЛЮБИМА ДРЕХА… е сурвакарският ми костюм, който слагам на празника „Сурва” на 13-ти срещу 14-и януари вечерта и на 14-и цял ден

Снимки: личен архив Владимир Стоянов

© Копирането на статията е възможно само със съгласието на автора Владимир Стоянов и на Пълнощастие.

Comments are closed.