Красивият звук ОСТАВА

Влизам за първи път в Room 2 на Ялта. Изненадан съм от бетонените стени и колони. Определено ми допада има рок вид. В клуб Ялта преди двайсетина години влизах само ако бях с негласната униформа за момчета тогава: ботуши Wehrmacht, тясна тениска и дънки Rifle Antifit – примерно. Сега феновете, които преминават край мен не са облечени еднотипно. Те са фенове.

IMG_7709

Всички билети са разпродадени. Остава са едни от най-ярките представители на българската инди сцена и всеки от лайв изпълненията им го доказват. Звукът им се развива със времето – сега на живо Остава ми звучат пънкарски. Музикантите са в изключителен синхрон помежду си, липсват празни моменти. Опитът и талантът си личат – Свилен е в непрестанен словесен контакт с публиката.

IMG_7741 IMG_7753 IMG_7756 IMG_7791

Двучасовият сет вклюваше всичко най добро от Остава. Не липсваше нито един от личните ми фаворити, като се започне от песента им номер едно за мен – Мъничко човече“, преминавайки през „Поля от слънчогледи“ (сякаш вдъхновена от таланта на Д. Воев). 

IMG_7823 IMG_7825

Чак до финала с „Ще дойдеш ли с мен?“ , това е песента, с която чух Остава за първи път и веднага приковаха вниманието ми. Парчето беше посветено на един предстоящ концерт и следващото участие на групата – 20 години телевизия ММ – на 25 март в НДК.

IMG_7820 IMG_7864 IMG_8047

Тоталният хит „Шоколад“, беше припяван и заснет от почти цялата публика. „Океан“ е моят нов фаворит.

IMG_8088 IMG_8115

Автор: Явор Радев

Редактор: Евел Инара

Снимки: Явор Радев

© Всички права запазени. Препечатване на текста, изображенията и части от текста е възможно само със съгласието на авторите на статията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.