ЧЕТИРИ СЪВЕТА ЗА ПЪЛНОЩАСТИЕ ОТ… един човек, който живее единствено по свои правила

автор: Митко Стафидов

Фотограф – Моника Павлова / Crystal Ice Photography

  • ЕДНО: Винаги правете нещата по ваш си начин!

Ако някои от задачите ви костват изключителни усилия и мъки, най-често има причина – опитвате се да спазвате чужди правила, липсва ви мотивация или пък усещате, че нещо по веригата не е наред. И най-скучните и трудни неща се случват с лекота, когато знаете точно защо ги вършите и какво искате да постигнете. Когато използвате пълния си потенциал и продуктивност, за да намирате собствени решения, чувството е невероятно. Доверете се на това вътрешно чувство, опитайте да мислите „извън кутията“ и подходете към задачата както вие си знаете, защото „насила хубост не става“. Ако се научите как да използвате енергията си правилно, ще можете да постигате много повече от всичи други, взети заедно.

  • ДВЕ: Обграждайте се с хора и събития, които са ви приятни, интересни и от които има какво да научите!

Значение във вашия живот ще има онова, на което обръщате внимание – било то позитивно или негативно. Затова не мразете, не обиждайте, не влизайте в излишни спорове. Игнорирайте всичко, което не ви харесва и обръщайте внимание само на истински значимите за вас неща – било то семейство, приятели, хоби, кариера. Разбира се, не значи да блокирате конструктивната критика, а само тази, която не ви помага или не ви подобрява по никакъв начин. Такъв подход ще ви изгради железен фокус и ще ви помогне да живеете много по-спокойно и позитивно.

Фотограф – Дамян Хаджииванов / Light Captured

  • ТРИ: Преследвайте целите си докрай, но винаги уважавайте хората насреща!

На този свят няма нищо невъзможно, поради простата причина, че всяка институция, всеки бизнес и НПО е изградено от хора – хора с приятели, със семейства, с вкус, с предпочитания, с цели, с мечти. Това тежи повече от всяка формалност, договор или клауза. Ако уважавате тези хора и им предоставите нещо, което те да харесат, да използват в работата си или дори да усетят като свое, ще получите тяхната подкрепа. Запомнете това и всеки път, когато искате нещо, мислете как можете да бъдете полезни и човечни в замяна.

  • ЧЕТИРИ: Никога не спирайте да мечтаете и да преследвате мечтите си до дупка!

Всеки малък успех води след себе си малка лавина от още възможности. Ако успеете да стартирате процеса, а след това и да отговорите на тези възможности навреме, ще можете да яхнете вълната на тази лавина и да постигате онова, което искате, много по-лесно и по-бързо. Но внимавайте, защото скоростта е опасна – може да ви избута, както до най-високия връх, така и да ви изхвърли в пропастта. Помнете какво наистина е важно за вас и защо са се зародили мечтите ви. Ако знаете какво искате и за какво се борите – нищо няма да може да ви спре.

Фотограф – Дамян Хаджииванов / Light Captured

Аз съм Митко Стафидов, на 23 години. Учих в ПМГ Бургас до 10 клас, след което завърших английски колеж (Brentwood, Essex, UK) със специалности изкуство, дизайн, бизнес и математика. Върнах се в България и в момента се занимавам се с малък сезонен семеен бизнес. Част съм от младежката организация ПОдЛЕЗНО, които са си поставили за цел да обновят творчески занемарените градски пространства и по-конкретно подлезите, и вече работят по 5-тия си мащабен проект в София. Режисьор съм на собствен късометражен филм със заглавие „Разговор с Ал“, чийто сценарий впечатли шефа на филмовото студио в Бояна и така той позволи да бъде заснет с техника и на терена на студиото. Към филма написах авторската песен You Already Know, която в изпълнение на Мирян Костадинов стана номер 1 в BGTop40. Така се реших да започна да изпълнявам по-често своята авторска музика. Надявам се в бъдеще нещата, които правя, да достигат до все повече хора и да имам възможности да се развивам в областите, с които съм се захванал.

Фотограф – Моника Павлова / Crystal Ice Photography

Снимки: Моника Павлова / Crystal Ice Photography
© Копирането на статията е възможно само със съгласието на автора Митко Стафидов и на Пълнощастие

Comments are closed.